De natural hair struggle van een mama!

Ken je dat ook drukke mama? Totaal geen zin hebben om je haar te doen. Soms heb ik van die dagen dat ik niet aan mijn haren wil zitten, aanraken noch wassen of vlechten. Vooral als ik met de kinderen bezig ben en mijn haar nog de nodige aandacht moet krijgen.

Je weet wel, als naturalista moet je wel je haar verzorgen. Daarmee bedoel ik dan, het kammen, ontklitten, deep conditioner en uiteindelijk een protective style doen. Anders kan het droog worden of uiteindelijk breken.

Drukke mama

Door drukte heb ik niet altijd tijd gehad om mijn haar de nodige aandacht te geven. Wat ik dan deed is heel simpel mijn haar naar achteren vlechten en een pruik op. 

De cornrow hield ik dan zo lang mogelijk, soms veelste lang. Dit heeft ervoor gezorgt dat ik kale plekken bij mijn  haarlijn ben gaan ontwikkelen. Het ging zo ver dat mijn haar heel droog ging aanvoelen en ging breken.

Tips voor drukke mama’s

Dus een tip aan alle drukke mama’s. Veel hoef je eigenlijk niet met je haren te doen om het gezond te laten zijn. Als je te druk bent, laat het invlechten door een professional of doe het zelf. En houd het niet te lang in.

Voor de mensen met weave. Zorg dat je jouw haar onder de weave verzorgt.

En tot slot voor de mensen met pruiken. Zorg dat je haar onder je pruik om de 1 a 2 weken een nodige beurt geeft, dus het vochtig maken met een leave-in op basis van water, of het vlechten indien nodig. Als je toch wat meer tijd hebt, probeer dan om de maand ten minste jou haren te deep conditionen. Daardoor voedt je het haar van binnen en krijgt het de nodige vocht. Hierdoor wordt het haar elastisch en gaat het niet breken.

Tiffany

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.