Ouderschap

Published on juli 31st, 2017 | by Marly

0

Geen roze, maar een grijze wolk!

Je zou toch denken dat je na twee prachtige jongens en een meisje de meest gelukkige moeder ter wereld bent. Ja dat ben je zeker, alleen wat als je daar nu niet van kan genieten? In deze (persoonlijke) blog deel ik jullie mijn gevoelens van de afgelopen 3-4 maanden.

Als je denkt aan aan een postnatale depressie dan denk je aan de film “De gelukkige huisvrouw”, een vrouw die niets van haar kindje moet weten. Als je postnatale depressie op google intypt en je kijkt bij de afbeeldingen, dan zie je alleen maar vrouwen die niets van hun kindje moeten hebben. Is het dan allemaal zo zwart/wit?

Na mijn bevalling moest ik allereerst heel erg wennen aan de nieuwe situatie. Het eerste wat ik dacht toen ik thuis kwam was, poeh dit gaat druk worden. Ik ben benieuwd of ik dit aan kan. Ik vroeg me echt af of ik dit aan zou kunnen. De weken die daarop volgenden kon ik nou niet echt zeggen dat ik op een roze wolk zat. Ik hou met hart en ziel van mijn kindjes, maar ik zag (en zie nog steeds) alles wel met een grijs randje. Het enige wat ik wilde was me thuis op de bank nestelen en vooral alle vormen van sociaal contact mijden. Huilen om niks, ach dat zullen wel kraamtranen zijn. Want een postnatale depressie kan het toch niet zijn? Ik heb tot slot van rekening de film “De gelukkige huisvrouw” gezien, en hoe ik me gedraag en voel lijkt daar absoluut niet op. Wat is het dan wel? Voor mijn gevoel stelde ik me gewoon aan. Het zullen mijn hormonen wel zijn en het zal ook wel een kwestie van wennen zijn aan de nieuwe situatie. Daar komt bij dat ik een kei ben in het opzetten van een masker. Ik weet wat de maatschappij van mij verwacht en ik kan me op die manier dan ook gedragen, wel met alle gevolgen van dien. Want heel eerlijk ga je je daardoor alles behalve beter van voelen.
Toch vond ik het moeilijk om te erkennen dat er wellicht meer speelt.

Lees verder op mijn site.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑