Let the journey begin…!

Overgewicht

Ja, het is zover. Dit moet veranderen. Mijn overtollig gewicht moet eraf.

Al jaren worstel ik met overgewicht. Vooral rond mijn 20ste vond ik mezelf “te dik”. Als ik nu terugkijk stelde ik me verschrikkelijk aan. Ik woog toendertijd tussen de 70 en 75 kilo. Het ideale gewicht voor mij en mijn lengte. Ik was er zo eentje die elke dag standaard een zakje snoep en een reep chocolade kocht en deze dan lekker opat tijdens het tv kijken. Zoetekauw tot en met. Echt slecht. Dit stopte toen ik 13 jaar geleden zwanger was van mijn dochter. Op een of andere manier had ik geen trek meer in zoetigheid. Het was veel te zoet, ik had meer trek in fruit en had ik af en toe trek in specifieke dingen. Ik had een gezond voedingspatroon zonder dat ik er bij stil stond. Maar goed ook, anders was ik zeker een tonnetje geworden. Na de bevalling woog ik 72. Dat was perfect.

Zoveel veranderingen

In de tijd dat ik beviel van mijn prinses vonden er vele veranderingen plaats. Ik verhuisde van de grote stad Rotterdam terug naar Tilburg, had de relatie met de vader van mijn dochter verbroken, had de keuze gemaakt om mijn leven een andere wending te geven en zo nog een aantal veranderingen. De veranderingen waren nodig maar ik moest toch wennen aan de nieuwe situatie. Omdat ik er vaak voor koos om mezelf niet te uiten begon ik steeds meer te eten. Ik at veel meer dan voordat ik zwanger was en het snoepen had ik ondertussen weer opgepakt. Ik had het niet eens in de gaten. En zo ging het maar door…. jaar na jaar na jaar. Op een gegeven moment woog ik ongeveer 90 kilo en ik was niet tevreden.

Een poging tot

Dus besloten een goede vriendin en ik een aantal jaren geleden een dieet te volgen. Ik stopte met het eten van suiker, nam kleinere maaltijden en at na een bepaalde tijd niet meer. Dit hielp echt. Ik raakte ongeveer 10 kilo kwijt in een aantal maanden. Maar op een gegeven moment liet ik er weer van los en begon weer suiker te eten. Ik was er al achter gekomen dat ik suiker verslaafd was maar sinds de afgelopen weken ben ik erachter gekomen dat ik een “emotional eater” ben. Herinner je je die tijden van de Oprah show nog? Die afleveringen waarin ze het had over overgewicht, afvallen en gezond eten? Ze hadden het vaak over emotional eating. Eten zodat je je beter voelt. Zodat je even niet bezig bent met hetgeen dat je dwars zit. Dat heb ik dus met zoetigheid. Als iets me dwars zit dan heb ik meer trek in iets zoets en ik geef me er dan sneller aan over. Toendertijd ergerde ik me dood aan die afleveringen. Ik vond het maar gezeur. Maar het is toch echt zo in mijn geval. Ik erken het.

Ik ga ervoor

Hier ben ik dan, 92 kilo. Na al die jaren heb ik nu mijn lichaam geaccepteerd. Ik kan nu in de spiegel kijken en denken; Ik zie er goed uit. Maar ik wil weer fit en strak zijn. Kunnen sporten met mijn dochter, lekker actief zijn en genieten van het leven. Ik ga er weer voor. Opletten op wat en hoeveel ik eet en lekker sporten. Ik geef mezelf 6 maanden om 17 kilo af te vallen en ik wil mijn reis wekelijks met jullie delen. Elkaar lekker motiveren.disciplin

Voor alle schoonheden onder ons die worstelen met overgewicht; Hoe gaan jullie hiermee om? Willen jullie graag afvallen en wat doe je om dit te bereiken? Of ben je tevreden met je extra kilo’s en is afvallen voor jou niet nodig? En voor diegene die het is gelukt om een aantal kilo’s kwijt te raken; Hebben jullie je doel al bereikt? En hoe? En hebben jullie tips? 

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. Wie weet help je een ander ermee.

xxx,

Ines

(Bron: Picturequote.com)

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.