Ik voelde mij naakt zonder weave

Voor mij is weave een protective style. Waarom? Omdat het mijn eigen, natuurlijke haar beschermt en rust geeft. Het kan echter te ver gaan als je niet meer zonder kunt. Dit kan te maken hebben met verschillende redenen. Eén van de redenen waarom ik er niet zonder kon, komt hier aan bod.

Ik kon niet zonder weave door onzekerheid

Het zetten van weave begon in mijn puberjaren. In deze jaren keek ik vaak naar andere vrouwen, met name vrouwen in mijn familie. Voor ons was het altijd belangrijk dat je haar er goed uitzag. Er werd van alles gedaan met het haar, van het inzetten van weave en extensions tot relaxer en curly. Het dragen van je kroeshaar kwam weinig voor. Om die reden had ik back in the days nooit gehoord van protective hairstyles. Een haarstijl dat bedoeld is voor de bescherming van het kroeshaar.

Voor mij was het dus geen optie om mijn haar niet gevlochten, gemanipuleerd met chemicaliën of geweaved te hebben. Er moest iets gebeuren anders kon ik de deur niet uit. Gelukkig had ik accessoires zoals petten, mutsen en sjaals voor als het even niet anders kon. Ik gaf nooit de aandacht aan mijn coils, omdat ik ze niet mooi vond. Mijn haar had niet de lengte die ik wilde dat het had. En daarbij deed het ook nog eens pijn tijdens het ontklitten. Ik kon mijn haar niet accepteren, omdat ik niet wist hoe ik het moest verzorgen en niet kon inzien dat het ook mooi was zoals het was.

De verandering van denkwijze bracht zekerheid

Omdat ik verandering wilde en mijn pruik nog in de maak was, werd ik gedwongen iets te doen met mijn kinky coils. In deze dagen voelde ik me naakt en ongemakkelijk. Ik kreeg gedachtes zoals “Het is niet netjes,” “Het oogt niet netjes.” en “Het ziet er een beetje onverzorgd uit.” Het werd al snel duidelijk dat ik mijn natuurlijke haren niet volledig had omarmd. Om dat te kunnen doen moest ik mijn haar onder ogen zien op een manier dat ik het kon leren kennen en behandelen.

Door mijn haar op de juiste manier te behandelen zag ik in dat het helemaal niet onhandelbaar is. Ik kan er zoveel leuks mee doen. Op den duur kreeg ik gedachtes zoals “Wow, kan mijn haar dit?” en “Wow, wat vet.” Door geduld en de juiste verzorging heb ik mijn haar pas goed leren kennen en ben ik te weten gekomen wat ik er allemaal mee kan. Geef je natuurlijk haar daarom de tijd om zichzelf te openbaren. Hoe erg je je ook aan je haarweave hecht, wees er bewust van dat het niet je echte haar is dat jouw gegeven is. Laat niet alles draaien om jouw weave of haar. Je bent namelijk meer dan jouw haar. Wat jou maakt is je persoonlijkheid en dat kun je van binnen vinden, dat wat in jouw hart zit.

You are not your hair!!!

(Video bron: Youtube.com)

Tiffany

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.