Ik ben niet mijn make-up!

make-up

Ik ben niet mijn make-up! Dit is een mooi gespreksstof om over te bloggen. Mijn make-up kan iets over mij vertellen, maar het kan niet vertellen wie ik echt ben. Het vertelt niets over mijn karakter, mijn potenties of over wie ik ben van binnen. Kan make-up anderen nou echt vertellen wie jij bent? Want wie kan daadwerkelijk zeggen; ” ja ik ken hem of haar?”. Degene die het wel kunnen zijn de mensen waarmee je een relatie hebt, die jou als persoon hebben mee gemaakt in situaties. Maar dat hangt af van tot in hoever je iemand toe laat, om je te leren kennen. Maar laten we eerst kijken waar make-up vandaan komt.

Waar komt make-up oorspronkelijk vandaan?

Make-up heeft verschillende achtergronden en betekenissen gehad. Uit onderzoek is gebleken dat men de oudste make-up restanten in Egypte gevonden hebben. Ik vond het heel erg interessant om te weten dat er toentertijd make-up voor andere doeleinden werd gebruikt dan nu. De Egyptenaren gebruikten het om sommige ziektes te voorkomen en om aan te duiden welke positie zij hadden in de samenleving. Daarnaast werd het gebruikt om geesten te verjagen. In andere culturen, zoals die van de oude Grieken, werd make-up gebruikt om het gezicht wit te poederen. Hiermee maakten de rijken kenbaar aan anderen dat zij het goed hadden en dat ze zich deze poeder konden veroorloven. Ook in de Chinese cultuur werd make-up gebruikt om een hogere rang van status aan te geven.

Ik ben niet mijn make-up!

De aanleiding van dit artikel heeft te maken met het westerse leven. Naar mijn mening benadrukken vele bedrijven via de media, het uiterlijk van de vrouw (en ook de man). Een goed voorbeeld hiervan zijn idolen (acteurs,zangers,etc). Zij worden ingezet om bijvoorbeeld een product neer te zetten. Of het nou een parfum is, de nieuwste dans is, lingerie of een drank… In reclame spotjes wordt de nadruk altijd gezet op de uiterlijk van het product en van degene die het product moet verkopen. Marketeers, psychologen en anderen deskundigen hebben bewezen dat je met kleuren, vormen, teksten en nog veel meer andere trucjes mensen kan beïnvloeden om uiteindelijk in actie te komen, door bijvoorbeeld een product te kopen. Ze richten alles op een “goed” uiterlijk. Maar dat verkoopt ook het meest.

Er wordt weinig tijd besteed aan innerlijke schoonheid van een persoon en ik denk dat het in deze tijd ook moeilijk is om te doen. Het eerste waar wij naar kijken is de buitenkant van een persoon of een product. Als het niet overheen komt met wat wij  ‘mooi’ vinden, dan vinden wij het ook niet aantrekkelijk om naar te kijken. Wij zijn getraind door de media om nu zo te kijken naar materialen maar ook naar elkaar.

face of a woman with make-upMake-up definieert niet wie wij zijn

Wij zijn niet onze make-up en ons uiterlijk vertelt maar een klein gedeelte van wie wij zijn. Make-up definieert niet wie wij zijn, wat wij kunnen als persoon en wat ons maakt tot de persoon die wij vandaag zijn. Ik heb niets tegen make-up en ik gebruik het wanneer ik dat wil. Maar wat ik graag wil overbrengen is dat de wereld waar wij nu in leven te veel nadruk legt op de buitenkant van mensen terwijl het gaat om het innerlijk van een persoon. Jarenlang was mijn uiterlijk erg  belangrijk voor mij. Make-up, mooie kleren en een prachtige kapsel maakte mijn dag. Maar om elke keer gekozen te worden vanwege mijn uiterlijk, werd mij te veel. Ik was nooit genoeg voor jongens en er was altijd een leegte in mij. Ik wilde gezien worden voor wie ik ben. De Marthiza van binnen. En dat gebeurde ook toen ik tot God kwam en hij mijn beeld veranderde over hoe ik naar mezelf keek. Ik ben nog steeds lerende maar ik ben de Heer wel dankbaar dat ik nu anders ernaar kan kijken.

God bless you en ik hoop dat dit artikel je bemoedigd. Mocht je je mening willen delen, laat dan gerust commentaar achter.

Bron: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/  http://www.scholieren.com/ Foto: http://www.anp-archief.nl/

 

Marthiza

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.