Het krijgen van een eerste kind

Na het stappen in het huwelijksbootje volgt er natuurlijk de volgende stap. Niet voor elke vrouw vanzelfsprekend maar voor mij wel! Het krijgen van een eerste kind is toch waar ik naar verlangde na het tweejarig jubileum van mijn huwelijk.

Sommige koppels maken gelijk een baby nadat ze getrouwd zijn en andere pas een aantal jaar later. Ook zijn er koppels die maar niet zwanger kunnen raken na jaren proberen. Gelukkig heb ik niet al te lang hoeven wachten. Na 4 jaar raakte ik spontaan zwanger van mijn eerste kindje; Jayceon Simon Francy Ignacio.

Mijn zwangerschap

Na besloten te hebben er echt voor te gaan, enkele maanden proberen, elke keer maar niet zwanger raken en daarbij ook een aantal teleurstellingen te hebben meegemaakt, hebben mijn man en ik besloten om los te laten. Er niet zoveel mee bezig zijn heeft echt geholpen en heeft uiteindelijk geleid naar een zwangerschap. Ik kon het amper geloven toen ik echt zwanger bleek te zijn. Voor de zekerheid heb ik twee keren getest. Wilde zelfs nog een derde test uitvoeren, zo verrast was ik.

Ik ben achter mijn zwangerschap gekomen doordat ik dagen last had van menstruatie achtige krampen. Het deed echt zeer, waardoor ik dacht dat er iets ernstigs aan de hand was. Toen zei ik nog tegen mijn man: ”ik moet echt naar de dokter om me te laten controleren”, dit kan niet goed zijn. Volgens hem moest ik niet gelijk van het ergste uitgaan en gewoon een afspraak maken bij de dokter. Omdat ze meestal bij de dokter in bepaalde gevallen een zwangerschapstesten uitvoeren om uit te sluiten dat je zwanger bent, heb ik toen maar zelf een goedkope test gehaald. Met het idee dat ik het dan niet daar hoef te doen.

Na het kopen van een test, ging ik in mijn uppie dus naar de wc, voerde de test uit en ja hoor ’zwanger’. Ik was zo overladen met emoties. Ik was verrast, verbaasd, blij en ook weer heel kalm. Ik wilde echt zien of er een baby’tje in mijn buik zat maar dat kon ik pas weten na de 8 weken echo/intake bij de verloskundige. Hoe dan ook heb ik alle twee de testen aan mijn man laten zien en je moest zijn gezicht zien. Hij was heel blij om te horen dat wij er een kleine Ignacio zouden krijgen, maar nog steeds moest het bij mij nog echt gaan zinken.

Loslaten van teleurstelling en genieten

Ondanks het feit dat ik toen wel zwanger bleek te zijn. Spatte de blijdschap nog niet echt van me af. Pas na de 12 weken echo kon ik echt loslaten. Bij deze echo heb ik de baby zien bewegen en trappelen. Het zag er al echt uit als een mensje en alles zag er prima uit. Vanaf dat moment voelde ik zo een warmte en blijdschap van binnen, bijna niet te beschrijven. Ik was zo blij dat al mijn gebeden verhoord waren en dat al mijn tranen van teleurstelling weggenomen werden.

En daar was hij
Mijn hele zwangerschap heb ik ervaren zonder complicaties of bijzonderheden. Jayceon was gewoon gezond en ik had ook geen kwaaltjes. Tot aan de bevalling. Helaas had ik geen vlotte bevalling. Het duurde veel te lang omdat mijn ontsluiting maar niet verder dan de 7 centimeter vorderde en de baby het vervolgens niet meer zo goed had. Toen werd er besloten hem te halen en kwam hij ter wereld door middel van een keizersnede. Ondanks de keizersnede was ik zo dankbaar en blij hem eindelijk te ontmoeten. Mijn eerste kind Jayceon Simon Francy Ignacio.

 

Voor de mama’s:

Hoe was het om zwanger te zijn van je eerste kind?

Had je kwaaltjes? Zo ja, wat deed je er tegen?

Tiffany

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.