De eerste maand: Weg met de weegschaal!

Vier weken zijn nu voorbij. En…. Het gaat goed. Hoeveel ik nu weeg weet ik niet. Ik sta voorlopig niet meer op de weegschaal. Een aantal weken geleden stond ik op de weegschaal en ik zag dat de kilo die ik had verloren er weer aan zat. Voor een moment was ik gedemotiveerd. Maar ik werd eraan herinnerd dat het doen van veel krachttraining ervoor zorgt dat je meer spieren krijgt. Spieren wegen zwaarder dan dan vet. Aangezien mijn kleren losser beginnen te zitten weet ik dat ik op de goede weg zit. Wanneer ik mezelf weer ga wegen weet ik niet. Maar als ik mezelf weeg wil ik een verschil zien.

De afgelopen jaren was mijn inname van het aantal koolhydraten toegenomen. Ik begon meer brood, pasta en rijst te eten. Dit was een van de redenen dat ik de afgelopen jaren ben aangekomen. Ondertussen heb ik dit aanzienlijk verminderd. Wat betreft voeding heb ik nog het een en ander uit te zoeken. De mogelijkheid om informatie op internet op te zoeken is een voordeel maar ook een nadeel. Het is weleens voorgekomen dat ik het gezond eten heb opgegeven omdat er veel tegenstrijdige informatie op het internet te vinden was. Nu heb ik besloten om op zoek te gaan wat voor mij persoonlijk werkt. En ik ben nog steeds op zoek. Alhoewel ik de combinatie van het doen van krachttraining en het verminderen van het eten van koolhydraten erg fijn vind.

Leuke quote

Tijdens mijn zoektocht naar informatie kwam ik de website www.fitbeauty.nl tegen. Het is een leuke blog waar blogger Teni haar ervaringen met betrekking tot afvallen, voeding en fit zijn met de wereld deelt. Neem er eens een kijkje. Op haar website heeft ze een leuke quote geplaatst waar ik 100% achter sta en als doel voor mezelf gesteld heb:

Ik ben het 100% eens met deze quote. Goed voor jezelf zorgen is belangrijk. Niet alleen omdat de zomer eraan komt maar omdat je de rest van je leven je lichaam met je meedraagt. En zoals je in mijn vorig artikel kon lezen; het streven om het beste uit jezelf te halen zal je laten zien wie je bent en waartoe je in staat bent en vaak is dat meer dan dat we denken.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.