Definitie van mooi

Mooi zijn, is mooi zijn van binnen uit. Althans dat is wat ik de afgelopen jaren heb mogen inzien en begrijpen. Mezelf openstellen voor het onbekende is wat mij heeft laten inzien wat echte schoonheid is. “Wist ik veel wat mooi zijn echt betekende.’’

mijn definitie van mooi zijn

SONY DSC10 jaar geleden was mijn definitie van mooi zijn, de manier hoe ik eruit zag. Daarmee bedoel ik dan de kleren die ik droeg, mijn haar hebben gedaan en make-up op. Dat is wat ik vond wat een vrouw mooi maakte. Voor mij heeft het nooit uitgemaakt of ik naar een feest ging, visite kreeg, logé kreeg of buiten ging rondhangen met mijn vrienden, ik moest er gewoon altijd mooi uitzien. Dat is wat ik belangrijk vond. Doordat ik complimenten en aandacht kreeg, kon ik nooit zomaar de deur uit. Iedereen in mijn omgeving was ermee bezig. Omdat ik ook zoveel ermee bezig was, is het wel eens voorgekomen dat ik mij beter dan anderen was gaan voelen. Niet dat ik mij zo naar anderen toe heb geuit.

Acceptatie en waardering

Uiteindelijk ben ik mijn uiterlijk belangrijk gaan vinden, doordat ik niet tevreden was over de echte ik en hoe de echte ik eruit zag. Ik wist niet hoe de echte ik eruit moest zien. Ik wist niet dat de echte ik niets te maken heeft met wat gezien wordt met het blote oog. Ik wist niet dat de echte ik geaccepteerd werd en een waarde had. Mijn wereld was klein en onzeker. Soms had ik zelfs van die gedachtes, waarin ik mezelf heel erg ging afkraken. Dan zei ik “Kijk mijn ogen, waarom zijn ze zo klein. Waarom hebben mijn borsten deze formaat en niet een andere formaat. Och kijk dat kroeshaar, was ik maar geboren met iets zachter en behandelbaar haar.” Tevreden was ik nooit totdat mijn leven een andere invulling kreeg.

Vader God zijn definitie is…

Ik werd geadopteerd en kreeg een vader(God), die niet met de normen en waarden van deze wereld bezig is, maar met deBlogger Tiffany kroeshaar normen en waarden van Zijn koninkrijk. In Zijn koninkrijk is er acceptatie, liefde, waarheid en zoveel meer. Hij vertelde mij dat schoonheid in het oog van de toeschouwer is. Hierdoor ging ik mezelf afvragen waar mijn schoonheid op was gebaseerd, omdat Zijn schoonheid op liefde is gebaseerd. Omdat ik in het verleden zoveel bezig was met het uiterlijk en hoe ik eruit moest zien, heb ik dit belangrijk gemaakt en is dit mijn definitie geworden. Mijn Vader heeft mij lief en heeft mij gevormd zoals Hij mij wilt hebben. Dit is genoeg en ik ben genoeg zoals ik ben. Hij heeft mij laten keren naar hetgeen wat binnen in mij zit. Mijn hart, mijn zachtheid, vriendelijkheid kortom alles dat Hij mij gegeven heeft en waar Hij mij mee heeft gevormd. Dit is te vinden in mij en dit is mijn definitie van schoonheid, omdat dit mijn Vader’s definitie is.

Tiffany

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.