Daag jezelf uit!

De eerste kilo!

De eerste week zit erop en de eerste kilo is eraf. Ik ben blij met de eerste kilo maar hoopte stiekem toch op meer. Aan de andere kant was mijn voeding de afgelopen week niet altijd wat het zijn moest. Op bepaalde dagen had ik best gezonder kunnen eten. Het stoppen met snoepen en laat eten is wel gelukt. In de sportschool herinnerde ik me weer hoe fijn ik het sporten vroeger vond. Goed zweten en jezelf uitdagen.

Jezelf uitdagen is niet altijd makkelijk. Maar zodra je vastberaden bent om een doel te bereiken is het uitdagen van jezelf nodig. Het begint met het geloven dat het bereiken van je doel haalbaar is. En dat je in staat bent. Zelf heb ik het ervaren op verschillende gebieden waaronder het slagen voor mijn opleiding of tijdens het opvoeden van mijn dochter. Voor het verliezen van kilo’s had ik meer geloof in mijzelf nodig. Ergens leek het afvallen niet haalbaar te zijn.

Wat mij de afgelopen tijd heeft geholpen om vastberaden te zijn wat betreft het afvallen is het leren kennen, accepteren en houden van mezelf. Ik ben nu eenmaal anders dan alle andere mensen op deze wereld. Er is maar een Ines. Met mijn eigen lichaam, ervaringen, persoonlijkheid, kwaliteiten en zoveel meer. De meningen van anderen zijn ook echt niet belangrijk. Zolang ik maar weet wie ik ben. En zo is er ook maar een versie van jou.

(Bron: quotesofdaily.com)

 

Haal alles eruit wat erin zit

Wij mensen hebben zoveel talenten, kwaliteiten en potentie. Is het niet mooi dat je alles wat er in je zit eruit kan halen? De afgelopen tijden is dit mijn streven geworden. En…. The sky is the limit. Je kan van elkaar leren maar probeer alsjeblieft niet iemand anders te zijn. Het heeft 34 jaar geduurd voordat ik me dit begon te realiseren. Wie ik ben en de manier waarop ik gemaakt ben is uniek. Mensen zijn vaak geneigd om bezig te zijn met anderen, wat anderen doen, hoe anderen praten, hoe anderen eruit zien en weet ik veel wat nog meer. Just mind your own business en wees bezig met het ontwikkelen van jezelf. Uiteindelijk heb je anderen dan veel meer te bieden zoals je kennis, ideeën, creativiteit, wijsheid, liefde etc. Zo sta ik in het leven.

Daag jezelf uit. Wat het ook is dat je wilt bereiken. Als het een realistisch doel is dan kan je het zeker bereiken. Het kost wat maar uiteindelijk heb je je doel bereikt en heb je ondertussen heel wat geleerd. En mocht het zijn dat je net als ik ook altijd moeite had of hebt met het verliezen van kilo’s, denk dan maar aan al die momenten dat je discipline had om je kinderen op te voeden, naar je werk te gaan, je opleiding te volgen, je huis schoon te maken, etc. Als je discipline had om al die dingen te doen dan heb je het zeker ook om af te vallen. Je hebt discipline of je hebt het niet. Het gaat erom dat je prioriteiten stelt.

Ik ben weer benieuwd naar jullie ervaringen  want zoals ik eerder al zei; we kunnen altijd van elkaar leren!

 

xxx  Ines

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. vanity schreef:

    Zo, ik vind dit echt een goed artikel! Vooral het gedeelte waarin je verteld over het disiplineren van jezelf om te sporten of continue hetzelfde te blijven doen. Als ik elke dag hetzelfde kan doen met mijn kids, waarom niet in dit? Het moet niet voor een moment zijn, maar voor de rest van mijn leven die houding aannemen. Well let’s enjoy taking care of our tents right 😉

  2. ines witteman schreef:

    Inderdaad Vanity! Zoveel kwaliteiten en potentie. Door situaties en door jezelf uit te dagen kom je er vaak achter dat je tot veel meer in staat bent dan je denkt! En inderdaad, laten we ervan genieten!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.