Ik ben een persoon die houdt van afwisseling en experimenteren wat betreft haar. In..." /> Haar inspiratie: Dreadlocks/Rasta look - WomansGlory


Crochet

Published on augustus 23rd, 2017 | by Admin

0

Haar inspiratie: Dreadlocks/Rasta look

Ik ben een persoon die houdt van afwisseling en experimenteren wat betreft haar. In het verleden heb ik dan ook verschillende kapsels gehad. Of het nou weave, pruik, vlechten of mijn eigen kroeshaar was, je zag me altijd weer met iets nieuws.

Haar inspiratie: Dreadlocks/Rasta look

De afgelopen tijd zijn mijn ogen zijn gevallen op dreadlocks. Iets wat ik nu al een geruime tijd wilde uitproberen, maar te bang was voor het eindresultaat. Zou het mij wel staan? En daarnaast wilde ik de mogelijkheid hebben om het eruit te halen wanneer ik het wil. Ik ben nu eenmaal iemand die snel verveeld raakt en nou weet ik dat bij natuurlijke dreadlocks de enige mogelijkheid om het eruit te halen is door alles eraf te knippen. Een aspect dat mij altijd weerhield om dit kapsel uit te proberen.

Verschillende kapelsTijdelijke locs stijlen

Gelukkig zijn er andere kapsels die de mogelijkheid geven om dreadlocks te ervaren. Eén daarvan zijn yarn braids, waar ik een aantal jaren terug een artikel over schreef. Dan heb je nog temporary locs en sister loks. Deze ogen het meest als natuurlijke dreadlocks.

Verder heb je nog havana twists. Dit was het kapsel dat ik in eerste instantie van plan was om te doen. Hiervoor gebruikt men kinky (kroesachtig) van het merk “Marley Braid Hair”, genoemd naar de gelijknamige Reggae zanger Bob Marley. Het haar oogt en voelt aan als dreadlocks. Dit bracht mij op het idee om het haar niet te twisten, maar het in zijn originele staat te dragen. Door middel van de crochet techniek kon ik het in mijn eigen haar in-knopen en de rest van het haar loslaten. Mijn lieftallige zuster Tiffany, hielp mij hierbij en hieronder zie je het eindresultaat.

 Soft N' Silky Afro Natural    Crochet with Marley Braid Hair

Ik ben er erg tevreden over en zal het in de nabije toekomst zeker weer doen. Het enige wat ik anders zou doen is het haar dat ik gebruikt heb. Voor dit kapsel heb ik namelijk niet de Marley Braid Hair gebruikt, maar een soortgelijk haar van het merk Soft N’ Silky. Deze voelt wat harder en stugger aan en raakt daardoor sneller in de klit. Ik heb dit kapsel nu bijna twee weken in. Om het te onderhouden, maak ik elke avond voor het slapen gaan 3 à 4 dikke twists en doe ik er een satijnen slaapmuts over heen. Om de 2 dagen spuit ik mijn braids spray mixture (mengsel van water en jasmijn olie) op mijn hoofdhuid om het te voeden. Ik gebruik geen product in het haar zelf. Aangezien het synthetisch haar is, kan het snel gaan brozen of nog meer klitten als je teveel product in doet.

Hier laat Blogger Tiffany stap voor stap zien hoe je dit kapsel installeerd!

Wat vindt je van het eindresultaat? Is het iets wat je zelf zou dragen? Let me know door hieronder een comment achter te laten.

Geschreven door : Mina (onze voormalige blogger)

Tags: , , , , , , , , , , , ,


About the Author



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑