Marthiza: Mijn haar journey

Hi, mijn naam is Marthiza Manuela. WomansGlory zijn we jaren terug begonnen als een soort project om samen te werken aan de blog womansglory.nl, om zo ons kennis en ervaringen met anderen te delen. 

Ik ben getrouwd, ik ben (bonus) mama, zus, goeie vriendin en tante van een geweldige familie- en vriendenkring. Ik ben gepassioneerd als het gaat om kinderen, grafisch ontwerp (creativiteit) en het ordenen van spullen. Mijn grootste passie waar ik zó erg om geef is mijn gezin, mijn man, mijn (bonus) kinderen, mijn familie en vrienden. 

Haren vlechten was één van mijn grootste passies, vooral in mijn jonge jaren. Het verzorgen van mijn haren was integendeel een worsteling. Ik heb het pas écht geleerd toen ik in twintig was. Ik heb moeten begrijpen dat het deel moest worden van mijn dagelijkse haar routine. Het moest een LIFESTYLE worden. Door ‘ups and downs’ hebben we een heleboel kennis en ervaring opgedaan. En daarom delen wij graag onze ervaringen met de rest van Nederland, België en Suriname. Hieronder kun je mijn haar journey lezen.

Mijn haar journey

Als tiener deed ik graag mijn eigen haren. Vooral het uitzoeken en uitvinden van kapsels was mijn top missie. Ik probeerde het eerst op mezelf en daarna op mijn broer en vrienden. 

Mijn ouders

Mijn ouders hielden het vrij simpel. Ja je leest het goed. Mijn vader deed ook mijn haren. Kennen jullie de beroemde twee staartjes? Deze vlocht hij het liefst. Mijn moeder kwam meestal met verschillende kapseltjes, voornamelijk losse vlechten maar vaak genoeg was het aan de simpele kant. 

Mijn eerste relaxer op mijn 10de (denk ik)

Mijn 1ste relaxer was een drama. Het mislukte en dat maakte me verdrietig omdat ik heel graag stijl haar wilde als mijn moeder en dat meisje op de verpakking. Ik dacht bij mezelf: “Dat zal wel makkelijker zijn om mee te dealen dan kroeshaar.” 

Ik heb gemixt haar, kroes en krullend zacht haar. Supermooi haar vind ik zelf maar het onderhouden en verzorgen ervan was een gedoe en ik snapte er weinig van. Het wassen ging meestal goed maar kammen en vlechten was vreselijk. Dus daarom koos ik voor een relaxer. 

Op een later leeftijd heb ik het opnieuw geprobeerd. Hieronder wat foto’s:

Natuurlijke look

Het was mooi geweest met die relaxer! Ik ging ‘Naturel‘. Het was niet makkelijk. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat te doen maar van de relaxer wilde ik af. Ik hield het bij wash-and-go’s en ik maakte regelmatig gebruik van de stijltang. Van het één kwam het ander. Voordat ik het wist waren mijn natuurlijke haren zwaar beschadigd.

Curly

Van beschadigd haar naar curly, my biggest mistake ever!!!! Ik vond het geweldig mooi maar dat gevoel veranderde al heel gauw in zelfverwijt. Mijn haar werd met de maanden dunner en het maakte niet wat ik ermee deed of welke producten ik gebruikte. Ik kreeg last van haaruitval, dun uitlopend haar, een droge en kwetsbare hoofdhuid. Alleen maar ellende!! De conditie van mijn haren was vreselijk triest.

—Kroeshaar journey—

Na heel wat tegenslagen, besloot ik opnieuw ‘Naturel‘ te gaan. In mijn natuurlijke journey heb ik enorm veel geleerd. Het werd duidelijk dat ‘Naturel‘ zijn een lifestyle is. Ik moest erin investeren om de gewenste resultaten te krijgen. Ik heb ook fouten gemaakt en me zwaktes ingezien. Mijn liefde voor haren is altijd gebleven maar de passie voor verschillende kapsels staat op een laag pitje. Tegenwoordig houd ik het vrij simpel omdat mijn haren zoveel heeft moeten doorstaan. Met mijn opgedane ervaring en kennis hoop ik een steun en hulp te zijn voor meiden en vrouwen die onze artikelen lezen. Hieronder een paar leuke artikelen:

Perfecte krullen

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal en mocht je vragen hebben, wees vrij en stel ze gerust. God bless you