Marthiza

Hallo allemaal,
Mijn naam is Marthiza en ik vind het geweldig om creatief bezig te zijn met haren. Als tiener deed ik graag me haren zelf, vooral het uitzoeken en uitvinden van kapsels. Ik probeerde het eerst op mezelf en als ik eenmaal goed was, probeerde ik het uit op mijn broer en vrienden. Ze vonden mij goed en waardeerde meestal wel mijn kunstwerk maar het ging niet zonder slag of stoot.

Simpele kapsels
Me moeder en vader hielden het vrij simpel. Ja je leest het goed. Mijn vader deed ook mijn haren. Ik wilde graag anderen kapsels, ik hield wel van verandering op het gebied van haren maar dat ging niet zo makkelijk. Mijn moeder kwam meestal met verschillende kapseltjes voornamelijk losse vlechten, maar vaak was het toch aan de simpele kant. Kennen jullie de beroemde twee staartjes? Die vlocht mijn moeder en vader het liefst.

Mijn eerste relaxer
Sommige haar producten destijds maakte me haren stug en onhandelbaar. Ik kon niet meer tegen de pijn en wilde wat anders dan alleen simpele vlechtjes. Ik hield van variatie, niet te wild maar wel anders dan normaal. Rond mijn tiende kwam ik op het idee om mijn haren te relaxen en ik moet zeggen dat het aangenaam was. Deed geen pijn, ik hoefde me geen zorgen te maken over stug of droog haar.

Natuurlijk look
Na 6 jaar was het mooi geweest! Ik ging ‘Naturel‘. The journey was niet makkelijk ik merkte dat mijn haar veel aandacht en verzorging nodig had maar ik beschikte weinig kennis op dit gebied. Ik hield van was-and-go’s en ik maakte regelmatig gebruik van de stijltang. Van het één kwam het ander. Voor dat ik het wist was mijn natuurlijke haren zwaar beschadigd.

Curly
Van beschadigd haar naar curly, my biggest mistake ever!!!! Ik vond het geweldig maar dat gevoel veranderde al heel gauw in zelfverwijt. Mijn haar werd met de maanden dunner en het maakte niet wat ik ermee deed of welke producten ik gebruikte. Ik kreeg haaruitval, droge en kwetsbare hoofdhuid. De conditie van mijn haren was vreselijk triest.

Kroeshaar journey
Na heel wat ellende, besloot ik opnieuw ‘Naturel‘ te gaan. In mijn natuurlijk journey heb ik enorm veel geleerd. Het werd duidelijk dat ‘Naturel‘ zijn een lifestyle is en dat ik zou moeten investeren om de gewenste resultaten te krijgen. Ik heb ook fouten gemaakt en me zwaktes ingezien. Mijn liefde voor haren is altijd gebleven en met mijn opgedane ervaring en kennis hoop ik een steun en hulp te zijn voor meiden en vrouwen die onze artikelen lezen.

God bless you & een fijne tijd op Womans Glory.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑