Yarn Braids

Ooit wel eens dreadlocks willen hebben, maar niet permanent? Dan zijn yarn braids misschien wel iets voor jou. Yarn braids zijn vlechten die niet met synthetisch haar worden ingevlochten maar met yarn, oftewel wol.

Yarn braids

Voor yarn braids gebruikt men 100% acryl wol. Dit zorgt ervoor dat het minder gaat pluizen in tegenstelling tot andere soorten wol zoals bijvoorbeeld schapenwol. Omdat er met wol wordt ingevlochten krijgen de vlechten een ander soort textuur, waardoor ze ogen als dreadlocks.

Yarn Braids

Voor- en nadelen van Yarn braids

Yarn braids kan een leuke protective style zijn en heeft daarnaast veel voordelen. Ten eerste, het is heel goedkoop. Een bol 100% acryl wol kost ongeveer 1 euro. Je bent hooguit 5 euro kwijt aan dit kapsel, afhankelijk van het volume waarvoor je gaat en hoe vol je het wil. Meer dan 5 bollen wol heb je vaak niet nodig. Vergeleken met syntethisch haar van bijvoorbeeld het merk X-pressions (3 voor 10 euro) kom je dus veel goedkoper uit.

Daarnaast zijn yarn braids heel licht, mits ze droog zijn. Je kunt het zo vol doen als je wil en het blijft licht aanvoelen. Het is echter af te raden om je yarn braids te wassen of ermee te gaan zwemmen, want dan kan het wel zwaar gaan aanvoelen. Ten slotte houdt wol vocht goed vast in het haar. Wanneer je vooraf het invlechten je haar goed invet met olie of een leave-in naar keuze, zal het gedurende de tijd dat je vlechten in hebt gehydrateerd blijven.

Yarn BraidsYarn Braids

Andere yarn stijlen

Net als met synthetisch haar kun je verschillende kapsels creëren met yarn. Zo heb je yarn twist en yarn dreads, ook wel genie locs, faux locs of yarn wraps genoemd. Dit laatste schijnt precisie werk te zijn dat veel tijd in beslag neemt. Daarom wordt het aangeraden om het door een professional te laten inzetten.

Yarn twists en yarn dreads

Zoals je aan de foto’s kunt zien, heeft blogger Tiffany yarn braids uitgeprobeerd. Wil je zelf aan de slag, dan heb ik hieronder een  goede tutorial over yarn dreads die je erbij kan helpen.

https://youtu.be/arQstgGaZN0

Geschreven door : Mina (onze voormalige blogger)

Tiffany

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.

Dit vind je misschien ook leuk...