Wat is eigenlijk beter voor je haarlijn? Strakke of losse vlech..." /> Strakke of losse vlechten - WomansGlory


Vlechten

Published on januari 20th, 2014 | by Tiffany

0

Strakke of losse vlechten

Wat is eigenlijk beter voor je haarlijn? Strakke of losse vlechten? Als je deze vraag aan donkere vrouwen zou stellen, zouden de meesten je zo het juiste antwoord kunnen geven. Wij weten namelijk maar al te goed wat de gevolgen kunnen zijn van vlechten die te strak op het hoofd worden gevlochten. Het gevolg daarvan is vooral excessieve haaruitval en kale plekken. Toch zijn velen onder ons vaak geneigd te strak te vlechten. Dit omdat ze van mening zijn dat het haar zo mooi oogt.

Verschil tussen stevig en strak vlechten

Er is een verschil tussen strak en stevig vlechten. Bij strak vlechten, worden de haarplukken met veel kracht ineengestrengeld. Dit kan ertoe leiden dat de haren met haarwortel en al uit de hoofdhuid worden getrokken. Stevig vlechten betekent dat de haarplukken goed worden vastgepakt en zonder getrek en kracht worden bijeengebracht.

Beschadiging van haar en haarlijn

kale haarlijn, kaal bij de haarlijn, haaruitvalStrak vlechten beschadigt de haarlijn en wordt gezien als de boeman. Het zorgt er ook voor dat de haargroei vermindert, waardoor bij de haarlijn kale plekken kunnen ontstaan. Dit kan voorkomen worden door niet te strak te vlechten. Stevig mag, maar niet te strak.

Door niet te strak te vlechten wordt hoofdpijn, haarverlies en kale plekken voorkomen. Ook geeft het de hoofdhuid wat rust. Wie de babyharen/haarlijn wilt behouden, wordt dan ook aangeraden niet strak te vlechten en de eigen haren goed bij te houden. Het goed bijhouden van de eigen haren kan gedaan worden door de vlechten op tijd eruit te halen en het te verzorgen met producten naar keuze. Wanneer vlechten te lang worden ingehouden, kan het haar gaan klitten en afbreken.

Wil je nog meer weten over de oorzaken van een kale haarlijn en hoe je dit kunt herstellen? Lees het artikel van Mina: Het herstellen van een kale haarlijn

Tags: , , , , , , , , ,


About the Author

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑