Boxbraids aka Poëtic Justice braids / Patra braids

Wel eens van de Poëtic Justice braids, Patra braids of Boxbraid gehoord? Ze hebben alledrie een andere benaming, maar komen uiteindelijk op hetzelfde neer. De een is misschien dikker, dunner, korter of langer dan de ander. 

Braids

Braids (losse vlechten) blijven altijd in de mode. Of het nou dikke, dunne, korte, lange of gekleurde braids zijn, je raakt nooit verveeld. Je kunt er talloze kapsels mee creëren. Ook wordt het gezien als een beschermende haarstijl en helpt het vaak bij het gezond laten groeien van je natuurlijk haar. Dit is niet voor iedereen hetzelfde, afhankelijk van hoe het wordt geïnstalleerd en  word verzorgt.

Boxbraids aka  Poëtic Justice braids

Als je de film “Poetic Justice” uit 1993 kent dan weet je waar de naam poetic justice braids vandaan komt. Janet Jackson en Tupac Shakur waren de hoofdrolspelers in deze amerikaanse film. En wat denk je zelf? Janet slayde haar lange boxbraids en gaf de fans een reden om het de Poetic Justice Braid te noemen. Dus simpelweg zijn dit ook boxbraids, maar hangt er een ander naamkaartje aan. 

Boxbraids aka Patra Braid

Zoals de Poetic Justice braids zijn Patra Braids vernoemd naar een populaire Jamaicaanse Dancehall-zangeres genaamd Dorothy Smith, maar is bekend onder haar artiestennaam ‘Lady Patra.’ Ze werd geboren op 23 november 1972 in Kingston Jamaica en begon een zangcarrière in de jaren tachtig. Lady Patra (haar artiestennaam) droeg haar lange braids soms dik en soms dun. Patra is nog nooit met een ander haarstijl gezien, dan met boxbraids. Ze kwam zelfs veel eerder dan Janet Jackson die boxbraids populair maakte onder de naam Poetic Justice zoals je hierboven las. 

Welke vlechtstijl heb je liever? Dun, dik, lang of kort? Reageer hieronder en vertel ook waarom. Ben erg benieuwd!

Bron: poeticjusticebraid.net

Tiffany

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.