Twisten

Published on augustus 9th, 2014 | by Tiffany

0

Haarinspiratie: Mooie Senegalese twists

Senegalese Twist is een populaire stijl die generaties terug ook veel werd gedaan. Het kapsel is zo mooi en stijlvol, het is nooit uit de mode geweest. Of je haar een natuurlijk structuur heeft of niet, lang of kort, gezond of beschadigd is, de Senegalese Twists lijken altijd een miljoen dollar waard.

Waar komt Senegalese Twists vandaan?

De Senegalese Twist kapsel is een zeer populaire stijl met name gedragen door Afro-Caribische vrouwen. Het is een zeer veelzijdige stijl voor elke gelegenheid. De Senegalese Twist is afkomstig uit Senegal in Afrika. Vandaar dus de naam ‘Senegalese Twists’.

De techniek

Allereerst pak je een pluk haar. Dit pluk haar verdeel je in drieën. Daarna pak je de Kanekalon hair extensions en vlecht je het 1 tot 2 centimeter. Vervolgens breng je de drie plukken bij elkaar en verdeel je het in 2 plukken en begin je 1 van de plukken te draaien, terwijl je de andere vasthoud. En zo doe je dat ook bij de andere pluk in de andere hand. Als dat gedaan is breng je alle twee de gedraaide plukken bij elkaar en begin je kloksgewijs te twisten. Iedere slag twist je dubbel tot dat je bij het einde komt.

Om deze techniek onder de knie te hebben vraagt het ervaring. Dit komt omdat je op de spanning moet letten en hetzelfde ritme moet blijven aanhouden, om zo een perfecte twists te maken.

Senegalese Twists inzetten kan daarom 8-12 uur duren. Zelf ben ik bezig om deze techniek goed onder de knie te krijgen en ik moet zeggen het gaat de goede kant op 😉

De verzorging

Het verschil tussen de Senegalese Twists en de standaard Vlecht, is dat de Twists op mini touwen lijkt, waardoor het een soepele en vloeiende uitstraling geeft. Deze stijl kun je 6-8 weken behouden. Zorg er dan wel voor dat je met een hoofddoek of haarnetje slaapt. Wil je het haar verfrissen, dan zou je het haar kunnen wassen of sprayen met een zelfgemaakt mix van conditioner en water.

Heb je geen zin om zelf iets te maken dan kun je een kant en klare mix speciaal voor braids bij een afrohairshop kunnen halen. Zo een spray zou je dagelijks kunnen gebruiken.

Ik hoop dat jullie van dit artikel genoten hebben. God bless you all

Bron omslag foto: sorce-maxres-youtuber-senegalees-twist

 


About the Author

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑