De juiste haarextention garen

Bij het weaven van haar heb je natuurlijk garen nodig. Op het eerste gezicht lijken alle garen met de juiste kleur, gemiddelde dikte en stevigheid geschikt. Toch komt er meer bij kijken, zeker als je het beste wil voor jouw haar en het uiteindelijke resultaat. De geschikte weavegaren moeten daarom aan een aantal eisen voldoen.

De juiste dikte en stevigheid 

Het is belangrijk dat de weavegaren de juiste stevigheid bevatten. De garen moeten stevig genoeg zijn om de weavebanen voor een aantal weken vast te houden aan de hoofdhuidvlechten. Dit voorkomt dat het weavekapsel snel uitzakt of dat er op den duur zelfs weavebanen losraken. Door de stevigheid zijn weavegaren over het algemeen dikker dan bijvoorbeeld naaigaren. Dit kun je goed zien op de bovenstaande afbeelding.

Lichte elasticiteit en structuur van haarextention garen

Naast de stevigheid is de elasticiteit belangrijk. Het is belangrijk dat de garen een beetje meerekken. Dit voorkomt dat de garen snel stuk gaan en je langer van je kapsel kan genieten. Ook voorkomt het dat het haar beschadigd wordt door de garen. Garen die niet meerekken kunnen langs jouw eigen schuren, het zal niet snel gebeuren, maar liever voorkomen dan genezen! Om deze reden is het slim om weavegaren te gebruiken met een gladde structuur, zodat het makkelijk door het haar heen beweegt.

De juiste kleur van haarextention garen

Ook belangrijk is om te letten op de kleur van de weefdraad. Deze moet matchen met je eigen haarkleur. Heb je bijvoorbeeld zwart haar , dan gebruik je zwarte garen. Enkele garen zijn zelfs beschikbaar in transparant. Kies dus de juiste kleur zodat de garen bij het eindresultaat niet zichtbaar zijn.

Voorbeelden en verkaa_nylon_weave_garenooppunten
Enkele voorbeelden van garen met de bovenstaande elementen, zijn bijvoorbeeld de AA Nylon garen, verkrijgbaar via www.kristalla.nl. Als je even rondkijkt op de site zie je dat deze garen in verschillende typen beschikbaar zijn. So pick what you like! Daarnaast heb je ook nog de monofilament garen, deze zijn beschikbaar in transparant en meestal verkrijgbaar bij hobby- of naaiwinkels. Natuurlijk zijn er veel meer type garen, maar de net genoemde worden het meest gebruikt, ook door professionals. Zowiezo kun je over het algemeen bij haarwinkels terecht voor weavegaren. Welke types zij verkopen is afhankelijk van de winkel, dus daar kun je even naar informeren. Alvast veel weave plezier!

Tiffany

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.