Tegenwoordig houd ik niet van teveel gedoe, maar vind het wel leuk o..." /> Pruiken als protective hairstyle - WomansGlory


Pruiken

Published on december 19th, 2013 | by Admin

0

Pruiken als protective hairstyle

Tegenwoordig houd ik niet van teveel gedoe, maar vind het wel leuk om verschillende dingen met mijn haar te doen. Het moet alleen niet ten koste gaan mijn echte haren! Ik vertelde jullie dat ik niet tevreden was met mijn haar en dat ik zelfs kaal werd. Ik had moeite om mijn haar te accepteren zoals het was. Doordat ik nu anders ben gaan kijken naar mijn echte haren, ben ik er meer van gaan houden. Ik wil het niet meer beschadigen door het te manipuleren met allerlei soorten middelen.  Maar… toch houd ik er wel van om een keer een kleurtje erin te hebben, soms krullen of steile haren. Daardoor ben ik uiteindelijk geëindigd bij het maken van pruiken met human hair, terwijl ik ondertussen mijn natuurlijk haar goed behandel.

Haarverzorging en pruiken

selfmade wig zelfgemaakte pruik pruiken malaika woman's gloryDe reden dat ik nu kies voor een pruik is o.a het gemak, ik kan het eraf halen wanneer ik wil. Maar ik vind een pruik meest geschikt als een protective hairstyle. Voordat ik begon aan mijn eerste pruik had ik mijn kroeshaar kort geknipt, hier begon mijn natural hair journey. Terwijl ik een pruik draag, zorg ik ondertussen goed voor mijn natuurlijke haren.  Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je haar voldoende vocht krijgt. Mijn haar kreeg nauwelijks vocht doordat ik het niet verzorgde toen ik weave had.  Ik waste het één keer in de maand met veel shampoo, dat was  dan ook de enige keer dat het nat werd. Verder deed ik niks behalve elke maand een nieuwe weave erin laten zetten.

De voordelen van een pruik

Ik was altijd bang dat een pruik onnatuurlijk leek, of van mijn hoofd zou vallen. Nu dat ik ze zelf maak, zie ik dat het helemaal niet zo hoeft te zijn. Je ziet nu verschillende type pruiken op de markt (lace wigs,half wig en frontals) en als je een goede wilt, dan betaal je daar ook fiks voor!  Het kan een stuk goedkoper als je het zelf maakt. Ik maak mijn pruiken met human hair in het model dat ik graag wil. Hierin kan ik variëren met kleuren, lengtes en structuren. Doordat je een pruik op en af kan doen, kun je langer genieten van je human hair. Dit komt doordat het niet de hele dag in aanraking of wrijving komt met dingen om je heen. De pruiken die voor mijzelf maak hebben mij ongeveer 64 euro gekost. Gemiddeld kan ik er dan een half jaar tot een jaar van genieten. Houd hierbij wel rekening dat dit de minimale prijs is.

Tutorials

Binnenkort komen er meer tutorials online die jou helpen jouw eigen pruik te maken. Houd onze website en YouTube kanaal dan ook goed in de gaten. Nu beginnen we met een korte video waarop je kunt zien hoe je snel een pruik maakt met lijm. Er zijn echter meerdere manieren om een pruik te maken die wij ook zullen demonstreren. Bekijk de video hieronder. Vergeet niet ons YouTube kanaal te bekijken en te abonneren natuurlijk.


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑