Galerij: Wat zijn crochetbraids?

Crochet betekent letterlijk “haakwerk”. Doordat andere mensen hun creativiteit delen via internet hebben wij deze manier van vlechten mogen leren. Het belangrijkste gereedschap is dan ook de crochetnaald. Het grootste voordeel van crochet vind ik dat je niet meer bang hoeft te zijn dat een plukje haar uit valt.

Een mooi effect van crochetbraids

Chrochet braids lijken in op hele dunne vlechten. Het ziet er dan ook heel netjes uit, afhankelijk van hoe het gedaan wordt zijn de crochets amper zichtbaar. Het oogt gewoon als of je krullen of stijl haar heb. Het voordeel is ook, dat je net als vlechten, het haar op verschillende manieren in model kan brengen. Bekijk in de afbeelding boven de verschillende twist styles.

crochetbraids als Protective Hairstyle

Bij het crochetten wordt het eigen haar op de hoofdhuid gevlochten. Als je ervoor zorgt dat dit niet te strak wordt gedaan, is dit perfect! Waarom, het voorkomt namelijk dat de vlechten individueel trekken aan het haar. Dunne vlechten moeten echt goed verzorgd worden als je wil voorkomen dat het jouw kroesehaar beschadigd. Bij crochet gebeurt dit niet, dit maakt crochet ook nog eens een geschikte beschermende haarstijl. Lees meer hier over …

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.