Crochet

Published on oktober 5th, 2017 | by Admin

0

Wat zijn crochetbraids?

Crochet  betekent letterlijk “haakwerk”. Doordat andere mensen hun creativiteit delen via internet hebben wij deze manier van vlechten mogen leren. Het belangrijkste gereedschap is dan ook de crochetnaald. Het grootste voordeel van crochet vind ik, dat je niet meer bang hoeft te zijn dat een plukje haar uit valt hahahaha. Maar er zijn er natuurlijk ook meerdere…

Een mooi effect van crochetbraids

Chrochet braids lijken op hele dunne vlechten. Het ziet er dan ook heel netjes uit, afhankelijk van hoe het gedaan wordt zijn de crochets amper zichtbaar. Het oogt gewoon als of je krullen of stijl haar heb. Het voordeel is ook, dat je net als vlechten, het haar op verschillende manieren in model kan brengen.

crochetbraids als Protective Hairstyle

Bij het crochetten wordt het eigen haar op de hoofdhuid gevlochten. Als je ervoor zorgt dat dit niet te strak wordt gedaan, is dit perfect! Waarom, het voorkomt namelijk dat de vlechten individueel trekken aan het haar. Dunne vlechten moeten echt goed verzorgd worden als je wil voorkomen dat het jouw kroesehaar beschadigd. Bij crochet gebeurt dit niet, dit maakt crochet ook nog eens een geschikte beschermende haarstijl.

Makkelijk los te maken

Ik vond hele dunne vlechten altijd mooi, maar verschrikkelijk om te laten zetten en losmaken. Het inzetten van crochet duurt bij ons ongeveer 6 a 7 uurtjes waarna je lang van je crochetbraids kunt genieten. Vervolgens gaat het los maken erg simpel. Doordat jouw eigen haar op de hoofdhuid is gevlochten, kun je de crochet vlecht tot aan de hoofdhuidvlecht afknippen. Vervolgens hoef je alleen nog de hoofdhuidvlechten los te maken en voila! Het losmaken zullen we in een toekomstig artikel goed demonstreren.

Lage kosten

Bij chrochetbraids kun je het beste gebruik maken van synthetisch haar, omdat je de braids bij het losmaken afknipt. Hergebruiken van haar is in dit geval niet handig. Dit zorgt ervoor dat het haar jouw niet veel hoeft te kosten. Voor €30,- tot €35,- schaf jij het ideale haar aan. Zorg er bij de aanschaf voor dat het type haar makkelijk uit elkaar te halen is. Hier zullen we in een ander artikel aandacht aan besteden. Je kan er dan voor kiezen om het zelf in te zetten, met behulp van onze DIY crochetvideo. Je mag natuurlijk ook altijd bij ons langskomen, zodat wij het voor jou kunnen doen.

Tags:


About the AuthorGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑