Hoe kam je haren het beste uit? Voor ieder haartype za..." /> Haren uitkammen - WomansGlory


Haarverzorging Haren uitkammen, kroeshaar

Published on januari 7th, 2014 | by Marthiza

0

Haren uitkammen

Hoe kam je haren het beste uit? Voor ieder haartype zal het net een beetje anders zijn maar over het algemeen is deze basis methode voor iedereen toepasbaar. Je haren uitkammen is van belang vooral als je het in model wilt stylen. Doe je dat niet dan zal je haar alleen maar er onder leiden. Je kunt met deze methode haar breuk en gespleten punten verminderen.

Basis methode

Het gaat als volgt: je pakt een klein of groot pluk haar, afhankelijk van je haartype. Vervolgens begin je met uitkammen vanaf de puntjes en zo werk je naar boven tot aan je hoofdhuid. Wat je zeker niet moet doen is vanaf je hoofdhuid beginnen te kammen, dit zal alleen maar voor meer klitten en haar breuk zorgen vooral bij krullend haar. Voor ieder haartype zal het daarom een beetje aangepast moeten worden. Ik zal 2 voorbeelden geven om het verschil duidelijk te maken.

Sterke krullen (kroeshaar)

Bij sterk/fijne krullen moet je rekening houden met droogte en kwetsbaarheid van het haar. Kroeshaar kan makkelijk afbreken en omdat je verschillende krulpatronen kan hebben op je hoofd, klit het sneller. Wees daarom extra voorzichtig  en hydrateer het haar voldoende. Zo ga je aan de slag.

 • Maak het haar vocht met een waterspuit.

 • Verdeel het haar in 4 tot 8 secties. Afhankelijk van de dikte en volume van je haar kan je meerdere secties maken.

 • Maak de secties vast met klemmen.

 • Pak een sectie en begin met uitkammen vanaf de puntjes en werk zo door naar boven tot aan je hoofdhuid.

 • Breng je leave-in conditioner aan en verdeel het goed over je sectie. Indien het nodig is kun je het nogmaals uitkammen. (Een leave-in zorgt ervoor dat het haar gehydrateerd en zacht blijft)

 • Maak van je sectie een twist of een vlecht. Waarom? Bij sterke krullen is het heel erg handig, want je voorkomt dat het haar zich opnieuw verwikkeld.

Zo ga je te werk bij elke sectie. Als alle secties uitgekamd en getwist zijn (en zacht aanvoelen) ben je klaar en kun je je haar stylen hoe jij het wilt. TIP: Van je secties kun je kleine twists maken, een enkele uren later drogen en vervolgens uithalen waardoor je een twist out hebt.

Sluik haar

Sluikhaar is anders dan kroeshaar, het is makkelijker uit te kammen. De structuur en textuur van dit haar is heel anders dan kroes, het is handzamer en zachter. Zo ga je aan de slag:

 • Maak het haar vochtig met een waterspuit als het nodig is.

 • Verdeel het haar in 2 tot 3 secties en soms is het niet nodig. Afhankelijk van de volume van je haar kun je meerdere secties maken.

 • Maak de de secties vast met klemmen.

 • Pak een van sectie en begin met uitkammen vanaf de puntjes en werk zo naar boven tot aan je hoofdhuid.

Zo werk je elk sectie uit. Als je klaar bent met de secties kun je je haren stylen hoe jij het wilt.

In beide gevallen zien wij dat dezelfde methode toegepast is. Het enigste waarmee je rekening zal moeten houden bij het uitkammen van je haren… is:

 • je haartype
 • de conditie van je haar
 • volume van je haar

Wat voor soorten kammen of borstels zou je kunnen gebruiken:

Ik hoop dat ik je een stuk op weg heb kunnen helpen. Mocht je ook wat tips voor ons hebben, laat ons dan weten.

Tags: , , , ,


About the Author

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑