Mijn ervaring en kennis op gebied van chemische haarproducten is ..." /> Relaxed haar verzorgen is lifestyle - WomansGlory


Chemisch behandeld haar

Published on juli 3rd, 2017 | by Marthiza

0

Relaxed haar verzorgen is lifestyle

Mijn ervaring en kennis op gebied van chemische haarproducten is inmiddels veranderd. Ik dacht heel lang dat een relaxer, curly, texturizer, permanent of iets dergelijks de boosdoener was van haaruitval, beschadiging en uitdroging van mijn haren en hoofdhuid. Maar nee, het was meer dan alleen het product zelf.

Mijn eerste relaxer

Het gaat om de manier ‘HOE’ je iets uitvoert en ‘HOE’ je het daarna behandelt! Mijn eerste relaxer was een drama. Moederlief had de instructies niet goed gelezen waardoor er iets verkeerd ging tijdens het toepassen van de relaxer op mijn haren. Alsnog werd het stijl. De behandelingen die volgden werden door mijn nichten gedaan. Of het nou goed uitgevoerd werd of niet, dat kan ik me niet herinneren, ‘but they got the job done’.

Ik groeide op met de gedachte dat wij dames deze behandelingen zelf kunnen uitvoeren. Ik besefte niet dat het misschien incorrect gedaan werd. De een zegt; “laat het niet te lang” en de ander “doe het om de 3 maanden”. Ik leek geen grens te hebben omdat ik soms na het zetten van een relaxer ook nog eens vier keer per week mijn haren stijlde en een maand later weave liet inzetten.

Het werd mij ook niet uitgelegd dat een relaxer slecht voor je hoofdhuid kan zijn. Onschuldig nemen we aan dat men weet wat ze aan het doen zijn. Maar waar komt dit product vandaan en hoe slecht is het eigenlijk? Er zijn verschillende documentaires online die erover spreken, maar mijn punt is dat het niet alleen ligt aan het product.Ook aan hoe wij als persoon hiermee omgaan. Voor- en nazorg is van belang.

relaxer onderhouden

Hoe moet ik dit doen, mijn relaxer onderhouden

Waarom?

Voor- en nazorg bepaalt de conditie van ons haar en hoofdhuid. Ik heb in het verleden verschillende haar behandelingen gehad maar mijn meest nare ervaring was de conditie van mijn curly haar, het was hartverscheurend!! Ik begreep niet waarom het zo futloos, slap, breekbaar, kwetsbaar en levenloos eruit zag.

Ik maakte toen de keus om weer ‘natural’ te gaan maar ik had nog steeds hetzelfde probleem. Iets minder maar het probleem was niet helemaal weg. Dus waar lag het aan?! Het probleem lag eerlijk gezegd bij mij. Ik begreep niet wat het product met mijn haren en hoofdhuid deed en waarom de nazorg zo belangrijk was.

Lifestyle maken

Dus mijn denken moest veranderen. Als ik steeds hetzelfde deed als voorheen zou er geen verandering komen. Pas op het moment dat ik koos om uit te zoeken hoe het wel moet en hoe het wel hoort kon ik het op de juiste manier aanpakken. Deze aanpak moest deel worden van mijn routine. Het moest lifestyle worden.

Ik weet nog steeds niet alles rondom mijn soort haar, maar het is wel overduidelijk dat ik niet verder kon met dezelfde denkwijze. Ik heb een heleboel uitgeprobeerd, gelezen en gekeken maar ik merkte dat niet alles toepasbaar is op mij. Al mijn ervaringen en kennis op dit gebied zal ik zo veel mogelijk met jullie proberen te delen en dames vergeet te liken en delen.

Thank you ladies!

Tags: , , ,


About the Author

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑