Haaruitval na mijn zwangerschap - WomansGlory


Chemisch behandeld haar

Published on maart 6th, 2018 | by Tiffany

0

Haaruitval na mijn zwangerschap

Voordat ik zwanger raakte had ik best dik haar, althans dat leek zo. Tijdens mijn zwangerschap heb ik geen last van haaruitval gehad. Mijn haar kreeg juist volume. Het voelde zelfs dikker aan. Omdat ik noch zin of energie had heb ik uit gemak mijn pruik vaak gedragen. Hierdoor heb ik de negatieve gevolgen van het dragen van een pruik meegemaakt.

Oorzaak van haaruitval tijdens en na de zwangerschap

Ik heb heel wat op internet gelezen en uit onderzoek bleek dat veel vrouwen tijdens hun zwangerschap dikker en voller haar hebben.

Door verandering in de hormoonhuishouding van een vrouw kan er haaruitval optreden. Dit gebeurd meestal zes maanden na de bevalling. Hoe je dit kan voorkomen  is volgens onderzoek onbekend. Ook weten ze niet of het extra haaruitval je haargroei voorgoed kan veranderen.

Hoe kun je haaruitval tegen gaan?

Als je last van haaruitval hebt kun je er het beste zo min mogelijk verschillende kapsels mee maken.

Op internet lees je verschillende oplossingen tegen haaruitval. Onder andere een haartransplantatie, haarverdikkingsproducten, pruiken of extensions. Ook kun je medicijnen laten voorschrijven om je haargroei te bevorderen. Persoonlijk ben ik voorstander van een natuurlijke middel. En daarom heb ik hieronder een aantal natuurlijke middelen beschreven.

Natuurlijke oliën en handelingen om je haargroei te bevorderen.

  1. Je kunt natuurlijke oliën zoals kokosolie, olijfolie, koolzaadolie of arganolie gebruiken. Al deze oliën bevatten voedingsstoffen die goed zijn voor het haar. Tip:  Deze oliën kun je gebruiken als een prepoo ( betekent letterlijk het haar voorbereiden voor het wassen met shampoo), Verwarm de olie, smeer het in je haar, bedek het met een badmuts en laat het minimaal 30 min zijn werk doen.
  2. Gebruik natuurlijke sappen zoals knoflook, ui of zelfs gember voor op je haar. Masseer het sap op je hoofdhuid en laat s nachts intrekken. Dit kan haaruitval helpen voorkomen.
  3. Geef je hoofdhuid een massage. Het zorgt voor een goede doorbloeding van de hoofdhuid. Hierbij zou je een essentiële olie naar keuze kunnen inmasseren. (Lees hier het artikel over essentiële oliën)
  4. Heb jij wel eens van groene thee gehoord? dit zou boordevol antioxidanten zitten. Antioxidanten helpen het haar te beschermen tegen beschadiging waardoor haaruitval wordt voorkomen. En het stimuleert de haargroei. Bereiding: Kook twee zakjes groene thee en een kopje water en wacht totdat het is afgekoeld voordat je het mengsel op je hoofdhuid aanbrengt. Laat het een uur lang intrekken en spoel je haar uit zoals je dit normaal gesproken doet.
  5. Stress en spanning worden gezien als de hoofdoorzaak van haaruitval.

           Quote bijbel: Maak je geen zorgen over je leven, wat je zult eten of drinken, over je lichaam, wat je zult aandoen. Is niet leven meer dan eten, en het lichaam meer dan kleren?

Kijk naar de vogels in de lucht. Zei doen niets inslaan of opslaan in schuren.En nog steeds voed jouw hemelse vader hen. Ben jij niet meer van waarde dan zij? Wat het leven ook naar jou gooit, don’t let your edges go with it !! 😉

Tags: , , , , , ,


About the Author

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑