"Phffff al die jeuk. Is dit nou haarroos? Ik durf niet eens te k..." /> Wat te doen tegen haarroos of schilfers op de hoofdhuid? - WomansGlory


Haarprobleem

Published on maart 31st, 2014 | by Tiffany

0

Wat te doen tegen haarroos of schilfers op de hoofdhuid?

“Phffff al die jeuk. Is dit nou haarroos? Ik durf niet eens te krabben, want dan gaat het waarschijnlijk op mijn kleren zitten. En ik moet er niet aan denken dat mijn hoofdhuid geïrriteerd raakt of dat ik het straks open krab. Wat een ellende”, denk ik dan. Maar geen zorgen! Gelukkig zijn er een aantal oplossingen voor dit probleem.

Naar aanleiding van klanten die last hadden van haarroos en niet zo goed wisten hoe dat tegen konden gaan, ben ik gaan nadenken. Ik kwam tot de conclusie dat er misschien wel meer vrouwen hier last van zouden kunnen hebben. Dus besloot ik hier een artikel over te schrijven. Allereerst gaan we kijken naar wat haarroos of schilfers nou precies zijn.

Wat is haarroos of huidschilfers?

Haarroos haarverzorging WG WomansgloryHuidschilfers ontstaan door een voortdurende vernieuwing van de huid( huidcellen). Door overmatige huidvernieuwing kan roos ontstaan. Dit betekent dat dode huidcellen worden afgestoten. Het is niet gevaarlijk, maar kan wel heel vervelend zijn. Zeker als het zichtbaar wordt. Dan lijken ze op kleine sneeuw vlokken tussen je haren of op jouw kleren.

Wat veroorzaakt haarroos?

Roos kan worden veroorzaakt door stress, ongezond eten , te weinig rust of het te veel gebruiken van bepaalde haarproducten. Te veel roos betekent dus dat je lichaam een seintje geeft dat er iets niet klopt. Vandaar soms ook de jeuk en irritatie.

Hoe kom ik van haarroos af?

Als je lichaam al deze seintjes geeft, wordt het tijd dat je gaat kijken naar wat de oorzaak van je klachten zijn en wat je hier aan zou kunnen doen. Probeer dus minder te stressen, eet gezond, neem voldoende rust en kijk naar de ingrediënten in je haarproducten die dit zouden kunnen veroorzaken. Dit helpt je al een eind op weg om de haarroos te verminderen..

Ik ben van mijn overmatige huidvernieuwing afgekomen doordat ik er achter kwam dat ik een droge hoofdhuid heb. Ik maakte het bijna nooit nat en dronk vrij weinig.
Droog grond betekent geen water en niet genoeg doorbloeding bij de hoofdhuid. Dus wat deed ik? Ik ging meer water drinken en ook opzoek naar oliën die goed zijn voor de hoofdhuid. Met name Etherische oliën oftewel essentiële oliën. Sommige essentiële oliën staan bekend om het stimuleren van de bloedcirculatie bij de hoofdhuid. Daarom heb ik hier een opsomming van Essentiële oliën en hun werkingen voor jullie bij elkaar gezet.

Essentiële oliën en hun werkingen:

 • Jasmijn olie: staat bekend om het stimuleren van bloedcirculatie.(review komt nog)
 • Pepermunt olie: verwijdert roos en reinigt de hoofdhuid. Daarnaast geeft het een koelende effect wat de bloedcirculatie stimuleert.
 • Lavendel olie: Regulering van talgklier, kalmeert de hoofdhuid bij irritaties, werkt ontsmettend, antiroosEsentiële oliën voor stimuleren haargroei
 • Rozemarijn olie: ontvettend, stimuleert de doorbloeding, verfrissend, ontsmettend, antiroos , stimuleert de haarzakjes en zou daardoor vroegtijdige kaalheid tegengaan
 • Tea tree olie: werkt verfrissend, stimuleert de hoofdhuid, is weldadig bij een vette hoofdhuid, antiroos vanwege zijn ontsmettende werking, antischimmel, helpt ook voor luizen
 • Tijm : ontsmettend, antiroos, bevordert haargroei
 • Gember : stimuleert de doorbloeding, verwarmend
 • Cederhout olie: Goed tegen haaruitval, werkt ook heel ontsmettend
 • Geranium : tegen vet haar, antiroos, ontsmettend, kalmeert de geïrriteerde huid
 • Kamille : regulering van talgklier, kalmeert een geïrriteerde hoofdhuid, antiroos
 • Neem : werkt ontsmettend, antiroos, stimuleert de haargroei
 • Salie : stimuleert de doorbloeding/haargroei

Tip: Gebruik een essentiële olie nooit rechtstreeks onverdund op je huid, dat kan heel gevaarlijk zijn, aangezien het heel geconcentreerd is. Je kunt het een beetje in je shampoo, spoeling, bij een basisolie voor oliebehandeling of bij een zelfgemaakte mix toevoegen.

(Foto’s bron: Haarstichting.nl/ beautyglos.nl)

Tags: , , , , ,


About the Author

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑