Vlechten voor kinderen

Leren vlechten is een kunst en het is niet altijd makkelijk maar het is wel mogelijk. We hadden een filmpje gemaakt om ouders een handje te helpen bij  de haar verzorging van kinderen en hoe je een basis vlecht kunt maken. Deze moest helaas verwijdert worden maar we zullen zeker in de toekomst een nieuwe maken.

Vlechten voor kinderen

Ik heb vaker ouders horen zeggen dat zij niet precies weten wat ze met de haren van hun kinderen moeten doen of hoe ze het kunnen verzorgen. Ze begrepen soms niet waarom het aan de droge kant is en waarom shampoo het erg maken. Het zal je misschien verbazen maar dit zijn ook ouders geweest die zelf fijne krullen hebben. Het is in feite niet zó raar want als een ouder niet precies weet wat het haar eigenlijk nodig heeft of hoe het eigenlijk verzorgd moet worden dan kunnen zij het onmogelijk bij hun kinderen uitvoeren. Met wat kennis en begrip kunnen we ouders op weg helpen.

Volg de volgende stappen:

  • Het bevochtigen van het haar.
  • Het verdelen van het haar.

  • Het uitkammen van het haar.
  • Het voeden van het haar en hoofdhuid.

  • Hoe je een basis vlecht kunt maken.

De eerste vier stappen zijn cruciaal en nodig om te doen voordat je begint met het vlechten van het haar. Waarom? Omdat kroes, krullend haar soms erg droog en stug kan zijn. Door deze stappen toe te passen zal het een verlichting zijn voor het kind en ook handig en fijn voor de ouders.

Het bevochtigen van het haar

Dit helpt vooral om het haar zacht en kambaar te maken. Kinderen met kroes, krullend haar hebben vaak pijn bij het kammen als het haar in zijn droge staat is. Water is hierbij de best optie voor het haar. Doordat water het haar zacht maakt, geeft het een verlichting bij het kind waardoor hij of zij langer het kan volhouden.

Het verdelen van het haar

Wat mij heel vaak geholpen heeft bij uitkammen en vlechten voor kinderen zijn het maken van partjes of vakjes. Krullend haar verwikkelt zich snel met andere haarplukken en daarom is het van belang om het eerst te verdelen, want als het haar eenmaal opdroogt gaat het klitten.

Het uitkammen van het haar

Door het haar eerst goed uit te kammen zal ervoor zorgen dat er minder klitten aanwezig zijn tijdens  het vlechten. 

Het voeden van het haar en hoofdhuid

Dit is niet noodzakelijk maar je hebt er echt baat aan. Echt waar! Vooral in de winter tijden kan kroeshaar heel erg stug en droog aanvoelen. En zo’n extra verzorging, voelt altijd fijn aan tijdens het kammen en vlechten.

  • Hoofdhuid

De hoofdhuid kan soms wat extra voeding nodig hebben. Een hot oil treament kan helpen of gewoonweg door kokosolie (of olie naar wens) in te masseren op de hoofdhuid en daarna uitspoelen met lauw water. Of je ervoor kiezen een milde shampoo te gebruiken. Maak je gebruiken van een shampoo vergeet dan niet daarna conditioner te gebruiken.

Je kunt ook gebruikmaken van een haarvet of haarlotion. Ga bij jezelf na wat het fijnste werkt voor jouw kind.

  • Haar

Het bevochtigen van het haar is één ding, om het gehydrateerd te houden is het tweede. Daarvoor heb je een moisturizer nodig. Dat kan een leave-in conditioner zijn, een lotion of butter. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende winkels, online webshops en toko’s.

Vlechten

De vlecht dat ik laat zien, is een basis. Je kunt het toepassen om verschillende modellen mee te creëren. Het is vrij simpel, het enige waarmee je rekening moet houden is hoe je de scheiding maakt en waar je die maakt. Dit zal bepalen hoe de vlechtjes uiteindelijk zullen gaan liggen.

Door losse vlechtjes te maken is het makkelijk om buns (knot) en staartjes te maken. Wat ook heel mooi kan zijn, is om de vlechtjes los te dragen met een mooie haarband aan de voorkant.

Marthiza

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. azual schreef:

    ik vind echt heel mooi gevlochten aleen ik vind mezelf er te oud voor maar mijn complimenten !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.