Leren vlechten is een kunst en het is niet altijd makkelij..." /> Vlechten voor kinderen - WomansGlory


Hair Care

Published on januari 30th, 2014 | by Marthiza

2

Vlechten voor kinderen

Leren vlechten is een kunst en het is niet altijd makkelijk maar het is wel mogelijk. We hebben dit filmpje gemaakt om ouders een handje te helpen bij  de haar verzorging van kinderen en hoe je een basis vlecht kunt maken.

Vlechten voor kinderen

Ik heb vaker ouders horen zeggen dat zij niet precies weten wat ze met de haren van hun kinderen moeten doen of hoe ze het kunnen verzorgen. Ze begrepen soms niet waarom het aan de droge kant was en waarom shampoo het erg maakte. Het zal je misschien verbazen maar dit zijn ook ouders geweest die zelf fijne krullen hebben. Het is in feite niet zó raar, want als een ouder niet precies weet wat zij moet doen of eigenlijk hoort te doen, dan kan ik begrijpen dat het telkens mis gaat. Maar met wat kennis en begrip kunnen we ouders op weg helpen om het anders aan te pakken.

In dit filmpje heb ik het over:

  • Het uitkammen van het haar.

  • Het bevochtigen van het haar.

  • Het verdelen van het haar.

  • Het voeden van het haar en hoofdhuid.

  • Hoe je een basis vlecht kunt maken.

De eerste vier stappen zijn cruciaal en nodig om te doen voordat je begint met het vlechten van het haar. Waarom? Omdat kroeshaar (fijne krullen) soms erg droog en stug kan zijn. Door deze stappen toe te passen zal het een verlichting zijn voor het kind en ook handig en fijn voor de ouders.

Het uitkammen van het haar

Door het haar eerst goed uit te kammen, zorg je ervoor dat er minder klitten aanwezig zijn waardoor het makkelijker wordt om scheidingen te maken en in te vlechten. In het filmpje demonstreer ik hoe je dat het beste kunt doen.

Het bevochtigen van het haar

Dit helpt vooral om het haar zacht en kambaar te houden. Kinderen met fijne krullen hebben vaak pijn bij het kammen als het haar in zijn droge staat is. Water is hierbij de best optie voor kroeshaar (fijne krullen). Doordat water het haar zacht maakt, geeft het een verlichting bij het kind waardoor hij of zij langer kan volhouden.

Het verdelen van het haar

Wat mij heel vaak geholpen heeft bij vlechten voor kinderen, zijn de verdelingen die het haar bij elkaar houden. Krullend haar verwikkelt zich snel met andere haarplukken en daarom is het van belang om het eerst te verdelen, want als het haar eenmaal opdroogt gaat het klitten.

Tip: Mocht je een kind hebben dat angst heeft voor scherpe of puntige voorwerpen zoals een puntkam dan kun je hem of haar geruststellen en uitleggen dat het geen pijn gaat doen. Dit zal het kind vertrouwen geven waardoor het jou toelaat en eerder plezier in het vlechten zal hebben dan angst.

Communiceren met je kinderen helpt meer dan frustraties te uiten door bijvoorbeeld aan het haar te trekken of ongeduldig te zijn.

Het voeden van het haar en hoofdhuid

Dit is niet noodzakelijk maar je hebt er echt baat aan. Echt waar! Vooral in de winter tijden kan kroeshaar heel erg stug en droog aanvoelen. En zo’n extra verzorging, voelt altijd fijn aan tijdens het kammen en vlechten.

  • Hoofdhuid

De hoofdhuid kan soms wat extra voeding nodig hebben. Een hot oil treament kan helpen of gewoonweg door kokosolie (of olie naar wens) in te masseren op de hoofdhuid en daarna uitspoelen met lauw water. Of je ervoor kiezen een milde shampoo te gebruiken. Maak je gebruiken van een shampoo vergeet dan niet daarna conditioner te gebruiken.

Je kunt ook gebruikmaken van een haarvet of haarlotion. Ga bij jezelf na wat het fijnste werkt voor jouw kind.

  • Haar

Het bevochtigen van het haar is één ding, om het gehydrateerd te houden is het tweede. Daarvoor heb je een moisturizer nodig. Dat kan een leave-in conditioner zijn, een lotion of butter. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende winkels, online webshops en toko’s.

Vlechten

De vlecht dat ik laat zien, is een basis. Je kunt het toepassen om verschillende modellen mee te creëren. Het is vrij simpel, het enige waarmee je rekening moet houden is hoe je de scheiding maakt en waar je die maakt. Dit zal bepalen hoe de vlechtjes uiteindelijk zullen gaan liggen.

Door losse vlechtjes te maken is het makkelijk om buns (knot) en staartjes te maken. Wat ook heel mooi kan zijn, is om de vlechtjes los te dragen met een mooie haarband aan de voorkant.

Tags: , , , , , , , , , ,


About the Author

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!2 Responses to Vlechten voor kinderen

  1. azual says:

    ik vind echt heel mooi gevlochten aleen ik vind mezelf er te oud voor maar mijn complimenten !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to Top ↑