Wat te doen als je kinderen hebt met een haar textuur dat heel ander..." /> Eerste hulp bij kinderen met kroeshaar - WomansGlory


Kids

Published on september 12th, 2017 | by Marthiza

0

Eerste hulp bij kinderen met kroeshaar

Wat te doen als je kinderen hebt met een haar textuur dat heel anders is dan die van jouw. De reden waarom ik dit artikel zo genoemd heb is omdat er heleboel ouders en verzorgers zijn, in Nederland met gemixt of geadopteerde kinderen die geen raad weten met het kroes-krullend haar van hun kinderen.

Mijn eigen ervaring als kind

Ik ben gemixt, mijn moeder is indiaan en mijn vader creool Surinaams. Mijn haartextuur was heel erg zacht toen ik nog heel jong was, rond de leeftijd van 1 à 2 jaar begon het een beetje te veranderen. Me moeder merkte pas een groot verschil toen ik ongeveer 5 à 6  jaar oud werd. Het was nog vrij zacht maar mijn krul patroon rond deze leeftijd was iets compacter, het krulde meer en voelde droger aan.

Mijn moeder deed haar best om mijn haar zo goed mogelijk te verzorgen, destijds was niet altijd de juiste keus qua haarverzorging  dat ik nodig had maar ze probeerde wel uit te zoeken wat de beste oplossing was voor mijn type haar ging. Ze  probeerde hier en daar wat producten uit en ik kan me nog herinneren dat ze familieleden vroeg om advies zoals wat ze het beste in me haren kon doen. Kokosolie vond ze het fijnst voor mijn haren, maar dat hield ik niet lang vol want ik werd gepest op school vanwege de geur.

Het wassen van mijn haren vond ik vroeger niet zo prettig want het droogde helemaal uit na zo een wasbeurt. Me moeder wist toen niet dat een conditioner en deep conditioner de beste optie was voor mijn haartype. Het vlechten van mijn haren was daarom ook geen pretje.

Eerste hulp bij kroeshaar. Hoe pak je dit aan?

Wat heel veel ouders en verzorgers van gemixt of geadopteerde kinderen met kroes-krullend haar niet weten of niet helemaal begrijpen is dat kroeshaar heel erg kwetsbaar en droog van nature kan zijn. Het neigt heel snel te klitten en af te breken als het niet goed verzorgt word.

Dus wat heeft het haar nodig?

Dat is een van de vragen dat vele ouders zich afvragen nadat ze gemerkt hebben dat het geen dat voor hun werkt, niet per se werkt voor hun mix of adoptiekind(eren) werkt.

Tip: Waarmee moet je rekening houden als ouder of verzorger

  • Kroeshaar heeft een zachte hand nodig en geduld tijdens het verzorgen ervan.
  • Onderzoek! Het beste is om uit te zoeken welke producten het beste past bij het kind. Voor baby’s adviseren wij milde producten te gebruiken, het liefst alleen producten die bedoeld zijn voor baby’s/ jonge kinderen.
  • Haar producten kiezen die het haar goed hydrateren.
  • Haar producten kiezen die er voor zorgen dat het haar zacht blijft tijden het wassen, conditioneren en stylen van het haar in model.
  • Haar producten kiezen die voor zo min mogelijk ‘breakage’ zorgen. We adviseren het liefst natuurlijke producten. Waarom… ik moet een artikel erover schrijven.
  • Toets alles maar behoud het goede! Als je langs de drogist, toko of kapsalon gaat, zorg dat je goed geïnformeerd wordt. Stel de juiste vragen aangaande de noden van het haar van je kind(eren). (Opmerking: sommige toko’s kunnen ze soms een advies geven dat gebaseerd is op weinig tot geen ervaring op het gebied van kroeshaar, natuurlijk is het niet bij elke toko het geval maar wees opgelet)
  • Probeer zoveel mogelijk online uitzoeken qua producten, haarverzorging, vlecht techniek etc… kijk wat het beste past bij je kind.

Voor de rest wil ik alle ouders en verzorgers bemoedigen om door te zetten en zich goed te laten informeren want je kunt een heleboel producten tegenkomen die een hoop wonderen beloven maar het niet waar maken. Review lezen helpt. Wat je zeker niet moet doen is te veel haar producten kopen en uitproberen. kies 3 à 5 soorten dat het beste past en werkt voor jouw kindje en houd dat aan.

Youtube en kroeshaar tips

Op Youtube kun je heel veel informatie in het engels vinden over kroeshaar. Uit eigen ervaring met youtube(rs) heb ik gemerkt dat het niet altijd wijs is om van alles en nog wat te volgen en aan te nemen. Op een gegeven moment zag ik door de bomen het bos niet meer. Ik kocht verschillende haarproducten en probeerde het allemaal uit, vraag me op dit moment wat ik nou echt gebruik?! Van alles dat ik uitgeprobeerd heb, heb ik nu nog  maar een handvol over.

Wat ik het beste vind passen bij mij

Een hot oil treatment: een mengsel van olijfolie en castor olie. Dat masser ik zachtje op mijn hoofdhuid en haren tot aan de punt, vervolgens laat in 30 min intrekken. Daarna was en conditioneer ik mijn haren en mocht ik vinden dat het nog een extra boost nodig heeft dan gebruik ik een deep conditioner om het af te sluiten.

Haarcrème/lotion: Van Garnier loving blends olive haarcrème en Andrélon care & repair haarcreme, dit gebruik ik als leave-in na het wassen van me haren. Vroeger gebruikt ik haarvet maar dat zorgt voor ophoping van haar producten op het haar.

Een deep conditioner/haarmasker: Creme of Nature Moisturizing Milk Masque Repairing Deep Treatment. Het heeft een sterke geur maar daar kan ik mee leven.

Oliën zoals kokosolie, arganolie of jojoba olie: Deze gebruik ik heel lichtjes voor mijn punten. Mijn punten zijn het oudste en ook kwetsbaarste gedeelte van mijn haren daarom hebben zij extra aandacht nodig.

God bless you all, ik hoop dat dit artikel informatief is en bijgedragen heeft aan je zoektocht naar antwoorden op jou vragen.

Laat een bericht achter of deel het met vrienden of kennissen die er ook wat aan hebben 😉

 

Tags: , , , ,


About the Author

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑