Vlechten en twists kun je gemiddeld twee tot drie maanden inhouden. ..." /> Onderhouden vlechten en twists - WomansGlory


Haarverzorging

Published on november 30th, 2013 | by Tiffany

0

Onderhouden vlechten en twists

Vlechten en twists kun je gemiddeld twee tot drie maanden inhouden. Dat is echter afhankelijk van hetgeen wat je ermee doet. Als je ze in hebt zitten of dat van plan bent, wil je ze waarschijnlijk zo lang mogelijk mooi en fris houden. Onderstaand, een aantal tips hoe je daarvoor kunt zorgen en tegelijkertijd je natuurlijk haar gezond houdt.

Verzorg je haar en hoofdhuid

braid en extensionsHet fijne aan vlechten en twist is dat ze niet alleen mooi zijn, maar ze ook kunnen worden gedragen als protective style. Dat wil echter niet zeggen dat je je eigen haar eronder moet verwaarlozen. Het blijft belangrijk om je haar en hoofdhuid, ook onder protective styles, bij te houden en het te verzorgen. Droog haar en hoofdhuid kan namelijk leiden tot breuk. Voor de verzorging van je haar en hoofdhuid onder vlechten of twists kun je een braids spray gebruiken. Deze kun je zelf maken of er één kant-en-klaar kopen uit een afrowinkel. De meeste sprays bestaan hoofdzakelijk uit water, glycerine en lichte oliën. Bekende merken hierbij zijn onder andere African Pride, African Royale en Better Braids. Kijk bij aanschaf eerst naar de ingrediënten en bepaal welke je zelf het fijnst vindt om te gebruiken. Wil je liever een eigen spray maken, dan is een mixje van water en glycerine voldoende. Water om je haar en hoofdhuid vocht te geven en glycerine om de vocht vast te houden. Heb je erg droog haar of wil je je haar extra voeding geven, dan zou je nog wat oliën kunnen toevoegen in je mix. Zorg er wel voor dat het lichte oliën zijn, zoals bijvoorbeeld Jojoba of grapeseed(druivenpit) olie. Dikke oliën of producten kunnen namelijk de hoofdhuid verstoppen of zich gaan ophopen in de vlechten. De braids spray kun je minimaal één keer in de week op je hoofdhuid en lichtelijk op je vlechten spuiten. Afhankelijk van wat jouw haar nodig heeft zou je het vaker kunnen spuiten, bijvoorbeeld bij jeuk of droogheid op de hoofdhuid.

Retouch je vlechten 

retouching box braidsOm je vlechten en twists lang mooi en fris te laten ogen, zou je de voor- en achterkant regelmatig kunnen retouchen. Dat wil zeggen dat je de vlechten of twists op deze plekken om de 3 à 4 weken opnieuw invlecht als je ziet dat je veel uitgroei hebt. Door dit te doen bescherm je ook je haarlijn. Je haren kunnen namelijk gaan breken als je ze te lang inhoudt. Zeker de kwetsbare haren bij je haarlijn. Wil je liever alles opnieuw invlechten, maar zie je het niet zitten of heb je geen tijd om alle vlechten tegelijkertijd uit te halen, dan zou je sectie voor sectie kunnen werken. Je verdeeld je haar dan bijvoorbeeld in 4 secties en vlecht eerst de twee secties aan de voorkant en de week erop de secties aan de achterkant. Hierbij hoef je niet elke dag je haar te vechten, maar wanneer het jou uitkomt. Zorg ervoor dat je je haar ontklit en hydrateert met een crème of leave-in conditioner wanneer je het retouch. Het is niet aan te raden om je vlechten langer dan 4 maanden in te houden. Je haar heeft dan namelijk ook de nodige rust nodig.

Vergeet niet je haar te wassen

Zeker wanneer je de vlechten of twists voor een lange periode inhoudt is het belangrijk om je haar af en toe te wassen. Dit hoef niet vaak te zijn. Eens per maand is al voldoende. Het gaat er namelijk om dat je je hoofdhuid weer schoonmaakt van de productresten van, bijvoorbeeld de spray, die zich in de loop van de weken hebben opgehoopt. Als je je haar niet wast en de productresten zich blijven ophopen, kan het enorm gaan jeuken op je hoofdhuid en je haren gaan klitten. Bij het wassen kun je een milde shampoo gebruiken en concentreer je je op de hoofdhuid. Houd er rekening mee dat de vlechten of twists tijdens het wassen zwaar en trekkerig aan kunnen voelen. Na het wassen je weer de spray of eigen mixje spuiten op je hoofdhuid. Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is voordat je er iets overheen doet. Als het nog vochtig is en je doet er iets overheen, dan kan het gaan broeien en op den duur muf gaan ruiken.

Bedek je haar voor het slapen gaan

Probeer je vlechten en twists altijd voor het slapen gaan te bedekken met een sjaal of slaapmuts om wrijvingen tegen de haarnetjekussensloop te voorkomen. Wrijvingen kunnen ertoe leiden dat de vlechten vroegtijdig los komen te zitten. Bedek je haar ook bij andere dingen waarbij veel wrijvingen op het haar veel bij komt kijken.

(Foto bron: theglamorousgleam.com, stockngo.com )

Tags: , , , , , ,


About the Author

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑