Droog haar heeft extra zorg en hydra..." /> wat te doen met droog haar in de winter - WomansGlory


Haarverzorging

Published on april 19th, 2018 | by Marthiza

0

wat te doen met droog haar in de winter

Droog haar heeft extra zorg en hydratatie nodig rond in de winter. Dat heeft namelijk te maken met de temperatuur wisselingen in huis en buitenshuis. Andere factoren kunnen ook mee spelen, zoals het te vaak shamponeren van het haar, het gebruiken van verkeerde haarproducten, etc. Droog haar kan heel snel stug en stro-achtig aanvoelen als het niet voldoende gehydrateerd wordt met de juiste haarverzorgingsproducten.

Vermijd shampoo, dat is het beste voor droog haar

Was je haar in de winter zo min mogelijk met shampoo. Veel shampoo’s zijn agressief en kunnen de natuurlijke oliën van het haar strippen. Dat komt door de ingrediënten dat het bevat. Wees daarom voorzichtig met het wassen van je haren met shampoo’s die sulfaten bevatten. Dit spul stript het haar niet alleen van alle oliën maar beschadigt ook de haarschubben, die op hun beurt voor klitten zorgen. 

 • Was je haar als het kan minimaal 1 keer per week (Sluik en golvend haar).
 • Was krullend haar 2 keer per maand als het echt nodig is.
 • Voor sterke krullen (kroeshaar) adviseert ik je haar 1 keer in de maand te wassen als het echt nodig is.

Co-wash

Wat je beter kunt doen, is het haar wassen met een conditioner in plaats van shampoo. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het haar droog en stroef aanvoelt. Ga op zoek naar een conditioner dat vrij is van sulfaten, parabenen en siliconen. Tegenwoordig heb je ook cleansing conditioner. Deze conditioner maakt je haar en hoofdhuid schoon maar hydrateert het ook tegelijkertijd.

 • Co-wash je haar als wanneer jij het nodig vind of anders zeker 3 keer per week in de winter.

Deep-conditioning

Dat is een behandeling om het haar intensief te voeden en te herstellen. Deze breng je aan in het haar en laat het minimaal een half uur intrekken onder een droogkap of douche kapje. Let op: Deepconditioners bevatten proteïne om het haar sterk te maken. Maar dat kan averechts werken als je haar al te veel proteïne heeft van zichzelf. Teveel proteïne kan leiden tot haarbreuk. Wat je beter kunt doen is een proteïne vrije deepconditioner kopen.

 • Een deep conditioning behandeling zal je zeker 1x per week moeten doen om ervoor te zorgen dat het haar goed te hydrateert.
 • Bij extreem droog haar adviseer ik dit 2 keer per week te doen.

Leave-in-conditioner

Maak gebruik van een leave-in conditioner na elke wasbeurt. ‘Conditioners’ hebben allemaal een soortgelijke functie, namelijk het zacht houden, het voeden en het hydrateren van het haar. Sommige leave-in conditioners kunnen zacht en soepel aanvoelen en anderen zijn dikker van substantie.

 • Als het nodig is  kan je het elke dag gebruiken als jij je haar in model brengt
 • of alleen wanneer het noodzakelijk is.

Haarcrème (of een crème achtige leave-in)

Een haar crème of lotion heeft dezelfde functie als een conditioner. Maar een haar crème voor krullend tot sterkere krullen houd het haar langer gehydrateerd.

 • Gebruik elke keer een haar crème als jij je haar in model brengt.
 • of alleen wanneer het hoog nodig is.

Styling tools

Probeer in de winter zo min mogelijk gebruik te maken van styling tools. Deze zorgen voor nog meer uitdroging en beschadiging aan het haar.

Finger detangling

Finger detangling houdt in dat je je haar ontklit, door het voorzichtig uit elkaar te halen met je vingers. Het kan soms tijd kosten omdat je voorzichtig moet zijn, maar als het haar stug en broos aanvoelt dan is finger detangling een goede keus voor je kwetsbare haren.

 • Doe het wanneer het nodig is. Ik doe het om de ene dag of anders elke dag. 

Nou dit zijn mijn tips en adviezen die ik online gevonden heb die voor mij en anderen dames heel goed gewerkt hebben. Het is zeker een aanrader en het werkt echt! Probeer het maar en succes ermee ;-).

Tags: , , , ,


About the Author

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑