Onderhouden en verzorgen van haar-weave

De kwaliteit en de manier van het verzorgen van haar-weave, bepaalt hoe lang en hoe vaak het haar hergebruikt kan worden. Als het haar van goede kwaliteit is en goed wordt verzorgd, dan zou je het dus ook vaker kunnen gebruiken. Houd altijd rekening met hoe je het haar borstelt of kamt en de producten die je ervoor gebruikt.

Slapen met haar-weave

Voor het slapen gaan kun je de haar-weave borstelen of kammen. Zorg dat je tijdens het borstelen of kammen het haar stevighaarnetje vastpakt en niet veel gaat trekken. Hiermee voorkom je ook dat het haar snel gaat uitzakken. Na het kammen kun je een hoofddoek of een haarnetje erover heen doen om te voorkomen dat het gaat wrijven tegen de kussensloop. Wrijving kan leiden tot klitten in het haar.

Producten voor haar-weave

andrelon perfecte krul mouseHuman  haar-weave vraagt verzorging net als de natuurlijk haar van een mens. Soms zelfs meer. Dit omdat het in tegenstelling tot mensenhaar niet vanuit de haarwortel wordt gevoed met natuurlijke oliën die daarin worden gemaakt. Je moet het dus regelmatig onderhouden om te voorkomen dat het broos wordt of gaat klitten, pluizen en/of afbreken. Gebruik altijd serums of mousse dat snel in het haar trekt. Het is af te raden om oliën te gebruiken. Oliën kunnen namelijk het haar zwaar maken, waardoor het kan gaan klitten. Te vettig haar door oliën houdt tevens snel stof en andere viezigheden vast. Wil je toch wat olie gebruiken, gebruik dan een kleine hoeveelheid. Olijf- en kokosolie zijn hierbij goed. Deze hebben namelijk de eigenschappen om diep en snel in het haar te trekken.

Wassen van haar-weave

Human hair weave kun je wassen met shampoo en conditioner naar keuze. Tijdens het wassen kun je het voorzichtig met je vingers ontklitten. Na het wassen kun je het haar föhnen op een lage stand. Zorg er tijdens het föhnen ook voor dat je goed bij de uitgroei van je natuurlijk haar komt, anders gaat het daar broeien en muf ruiken. Daarna kun je de weave verzorgen met een verzorgende product naar keuze. Vervolgens kun je het haar stijlen op max. 200 graden, om het geföhnde effect te verminderen. Probeer maximaal 2 keer per week hitte te gebruiken. Vergeet ook nooit “heat protector” (hitte bescherming) te gebruiken bij het stijl maken of krullen van het haar met een stijl/krultang.

In dit artikel  lees je over de verzorging van synthetisch haar.

inhouden van haar-weave

uitgroei- haarweave- hair weaveHaar-weave kun je ongeveer anderhalve maand inhouden. Dit is echter afhankelijk van hetgeen wat je ermee doet. Als je bijvoorbeeld naar bed gaat zonder het te bedekken, het veel wast of veel producten in doet, dan zal het sneller los gaan zitten of klitten. Wil je je haar-weave voor een lange periode inhouden, dan zul je dus op de bovengenoemde punten moeten letten. Doe je dat niet, dan gaan ze binnen een paar weken tijd klitten of zelfs los zitten.

Wanneer je veel uitgroei van je eigen haar begint te zien, dan is dat een teken om de weave eruit te halen. Mocht het even niet mogelijk zijn om het eruit te halen, dan zou je de uitgroei kunnen verbergen met een haarband, sjaal of andere accessoires.

Tiffany

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Mara schreef:

    Ik merk ook dat mijn weave snel in de klit raakt. Ik probeer mijn haarstuk ook regelmatig te wassen en te verzorgen en wissel verschillende af met elkaar. Ik ga mij in ieder geval verdiepen in andere verzorgingsproducten die wellicht beter werken.

  2. Tiffany schreef:

    Hey Mara, bedankt voor je reactie! Zelf vind ik het ook beter om zeker 2 haarstukken te hebben, zo kun je ze inderdaad afwisselen. Wat ik ook fijn vind is om het elke dag af te doen als ik ga slapen of zelfs sporten. Zo blijft het ook langer mooi! Maar ieder zo zijn ding he 😀 niet iedereen vind dat fijn. Je zegt dat je je gaat verdiepen in verzorgingproducten? Zou je ons op de hoogte willen houden van producten die je weave lang mooi houden? Of producten die helpen om het pluisvrij of klitvrij te houden.

    God bles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.