Nou dat verschilt per persoon. Normaal gesproken ..." /> Hoe vaak kan ik mijn haar uitkammen? - WomansGlory


Haarverzorging

Published on januari 13th, 2014 | by Marthiza

0

Hoe vaak kan ik mijn haar uitkammen?

Nou dat verschilt per persoon. Normaal gesproken verliest men vijftig tot honderd haren per dag. Je zou dan kunnen zeggen dat het beter is om het haar elke dag uit te kammen, maar dit is niet toepasbaar voor iedereen. Het heeft te maken met het haartype en volume. Wat ook een rol kan spelen bij het kammen van je haar is de conditie van het haar en hoofdhuid. Dus als jij je afvraagt, hoe vaak kan ik mijn haar uitkammen? Dan wil ik je laten weten dat het helemaal van jou afhangt.

Als ik mijn haren 2 dagen niet heb gekamd, heb ik  heel snel last van klitten en droge punten. Om die reden ben ik gedwongen om elke dag te kammen, tenzij ik twists, weave of extensions in heb zitten. Het liefst kam ik het niet, omdat het gewoonweg vervelend is om te doen. Het kost namelijk veel tijd en het kan soms pijn doen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om het elke dag te ontklitten met mijn vingers om de pijn en haarverlies te verminderen.  En als ik het helemaal uitgekamd wil hebben, dan kies ik voor mijn Hercules Sägemann kam. Dit is mijn favoriete tool voor het uitkammen van mijn haar, omdat het zorgt voor minder haarverlies.

Kijk wat het beste is voor jou haar

We kunnen bij het uitkammen van haren geen regels vaststellen waaraan iedereen zich moet houden. Er zijn verschillende redenen waardoor het uitkammen van haar voor sommigen niet altijd even makkelijk is. De één heeft bijvoorbeeld krullend haar waardoor het uitkammen iets moeilijker verloopt dan iemand met steil haar. De ander kan weer door een stressvolle periode heen gaan waardoor diegene last krijgt van haaruitval. Zou die persoon dan onnodig aan het haar moeten zitten? Het kan ook zijn dat een persoon aan medicatie zit wat invloed kan hebben op het haar. Sommigen zijn van mening dat het bij bepaalde haartypes een ‘must’ is om het elke dag uitkammen. Maar voor velen kan het een worsteling en langdurig proces zijn dat zij liever vermijden en daardoor ervoor kiezen om het haar bijvoorbeeld te weaven of in te vlechten. Zo hoeven zij dan voor een lange periode het haar niet te kammen. Al deze argumenten kunnen een rol spelen en daardoor kunnen we niet voor iedereen vaststellen hoe vaak je je haar moet uitkammen. Ik wil je wel bemoedigen om zelf te bepalen wat het beste voor jou werkt, bij jou past en het minst belastend is voor jouw haren. Als je het kan permitteren om je haren elke dag, om de 3 dagen of om de maand uit te kammen dan zou ik zeggen, go for it.

Feit: 50-100 verloren haartjes per dag

Men verliest ongeveer 50 à 100 haartjes per dag. Dus maak je geen zorgen als je na het uitkammen van het haar een beetje haar verloren hebt, het is normaal en oké. Uitkammen helpt je jouw verloren haartjes uit je haar te krijgen en voorkomt dat deze zich gaan mengen met de andere haren wat weer kan leiden tot haarbreuk. Probeer tijdens het kammen wel altijd zo weinig mogelijk te trekken om te voorkomen dat je onnodig veel haar vanuit de wortel uittrekt.

Heb je een bepaalde routine die jou helpt en wil je het graag met anderen delen? Dan kun je onder dit bericht een reactie achterlaten of het delen op onze facebook pagina. Heb je ook tips voor ons, wees dan niet terughoudend en laat het ons weten.

Tags: , , ,


About the Author

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑