Haarextensions hergebruiken kan voor sommige mensen een gedoe zijn o..." /> Hergebruiken van haarextensions (weave) - WomansGlory


Haarverzorging

Published on januari 30th, 2018 | by Marthiza

0

Hergebruiken van haarextensions (weave)

Haarextensions hergebruiken kan voor sommige mensen een gedoe zijn omdat je het goed moet reinigen en hydrateren. Dat vind ik geen probleem omdat haarextensions soms best duur kunnen zijn. Omdat ze duur kunnen zijn, vind ik het zonde om ze na drie weken weg te gooien tenzij het extensions zijn van slechte kwaliteit. Womansglory is op zoek gegaan naar methodes die ons kunnen helpen met het reinigen en het zacht en soepel maken van extensions. De methodes staan hieronder beschreven.

Haarextensions (weave) reiningen

Vooraf je haarextentions (weave) uitkammen (en borstelen als dat nodig is).

1ste optie:
Benodigheden – Pan | Water (Hoeveel? Dat is afhankelijk van de hoeveelheid weave dat je hebt). | Conditioner (1 volle eetlepel per pak weave).

Zet je pan met water op vuur. Als het lichtjes begint te koken zet dan de conditioner en haarextensions (weave) in de pan. Ik heb 3 pakken extensions dus heb ik 3 volle eetlepels gebruikt. Op dit moment zal je merken dat het water een kleurtje krijgt. Dit is het vuil dat op je weave en weavebanen zat. Kook je haarextensions (weave) ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur. Is dat gedaan? Giet het water uit je pan en spoel het haar in je pan met lauw water af.

2de optie:
Benodigheden – pan of waterkoker | Bak | Kokend water (Hoeveel? Dat is afhankelijk van de hoeveelheid weave dat je hebt). | Conditioner (1 eetlepel per pak weave).

Vooraf water koken in een pan of in een waterkoker. Zet je haarextensions (weave) in een bak met de conditioner, voeg je kokend water toe en laat het staan. Probeer met behulp van een oude pollepel o.i.d je haarextensions (weave) voorzichtig te mengen met het water en de conditioner. Bedek je bak met een deksel of folie en laat het 15 minuten intrekken. Als de 15 minuten verstreken zijn, gooi dan het vies water weg en spoel vervolgens je haarextensions (weave) af met lauw water.

Algemeen: Na het wassen en spoelen van je weave is het belangrijk om je haar in bundels vast te maken. Kam het goed uit en haal het overgebleven draad uit de banen.

Extra maatregel; extreem vieze weave banen

 

Benodigheden – bak | Shampoo | Heet water uit de kraan.

Mocht je weavebaan nog heel erg vies zijn na het wassen

 

van je haarextensions (weave) dan is hier een oplossing voor. Je kan een shampoo naar keus gebruiken (of Dreft gebruiken zoals ik dat heb gedaan) om de banen te reinigen. Zet 1 druppel shampoo op de weavebaan (dat is het gedeelte waar de haarextensions (weave) genaaid is) en wrijf lichtjes erover heen totdat het vuil ervan af komt. Spoel het vervolgens uit met heet water en let op dat er geen shampoo op de rest van het haar komt.

Deep-conditioning:
Benodigheden – Deep conditioner naar keus | Aluminium folie.

Deze stap is noodzakelijk als het haar nog heel erg droog aanvoelt nadat het met conditioner gereinigd is. Wat te doen?
Omdat het haar in bundels gezet is, is deze stap een stuk sneller om te doen. Zet wat conditioner in je handpalm en smeer het uit over het haar. Vooral de punten moeten goed doorweekt worden want dat gedeelte van het haar is het meest uitgedroogd. Rol het haar voorzichtig op en zet het in aluminiumfolie. Bedek het goed en zet het ergens waar het warm is voor ongeveer 30 minuten. Spoel het haar uit met koud water en hang de bundels op zodat ze kunnen drogen.

Ten slotte: Kam het haar opnieuw uit als het haar helemaal droog is. Wrijf een paar druppels van een lichte olie, zoals jojoba olie of argan olie, in je handen en smeer het over je weave. Vooral de puntjes. That’s it!

Ik hoop dat jullie dit artikel nuttig vonden en ik ben benieuwd naar jullie reacties. Bedankt voor het lezen en als dit artikel nuttig was vergeet het dan niet te delen. Groetjes Marthiza

Tags: , , , , ,


About the Author

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑