Haarverzorging no image

Published on november 30th, 2013 | by Tiffany

2

De verzorging van synthetisch haar

Synthetisch haar vind je in verschillende types en kwaliteitssoorten. Over het algemeen is het van minder kwaliteit dan human hair, maar als je er goed voor zorgt, kun je er nog lang van genieten. Maar hoe doe je dat? hoe ga je om met de verzorging van synthetisch haar?

Lees de gebruiksaanwijzing

verschillende synthetisch haar

Lees de gebruiksaanwijzing op of in de verpakking goed door voordat je aan de slag gaat met het haar. Dit geldt in principe voor alle haren die je koopt. Hierop staat vaak aangegeven op welke temperatuur je het haar dient te tangen en of het haar gewassen mag worden. Soms zijn er zelfs tips met betrekking tot het productgebruik (bijv. geen olie gebruiken). Het beste is dan ook om deze aanwijzingen op te volgen, de fabrikant kent zijn product en weet hoe je de gebruiksduur kan benutten.

Productgebruik

weave and braids producten

Er zijn er vele producten voor synthetisch haar te vinden zoals sprays, oliën en serums. Voor het haar is het in principe niet nodig om deze producten te gebruiken, omdat het haar uit kunststof (plastic) bestaat. Het haar is van te voren al gevormd en heeft al een bepaalde glans. Het gebruiken van producten kan er juist voor zorgen dat het haar sneller haar glans en mooie staat verliest. Uiteindelijk is het afhankelijk van het haarmerk wat bepaalt of het gebruiken van producten praktisch is.

Het wassen van synthetisch haar

Ook het wassen van synthetisch haar kan de gebruiksduur aantasten waardoor het haar droog, stug of broos wordt. Daarom raad ik aan synthetisch haar niet te wassen, tenzij het op de gebruiksaanwijzing vermeld staat. Ook kan het haar bij het wassen extra zwaar worden waardoor het kan trekken aan jouw natuurlijk haar. Ik kan mij natuurlijk wel voorstellen dat je graag je haren wil wassen, zeker als je veel sport of gewoon een fris gevoel wil hebben. Je kunt dan bijvoorbeeld je haren zo dicht mogelijk bij de hoofdhuid spoelen of sprayen met water. Vervolgens föhn je het op een lage stand droog zodat het niet gaat broeien.

haarnetje

 

Slapen met synthetisch haar

Voor het slapen gaan zou je van jouw kapsel een grote twist of vlecht kunnen maken. Ook is een hoge bun geschikt, dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat je op je rug kunt slapen. Daarna kun je het haar wikkelen met een hoofddoek of haarnetje. Zo blijft het haar bij elkaar en voorkom je klitten en wrijving tegen de kussensloop.

Wat te doen met klitten?

ontklitten van haar

Heb je veel last van klitten? Probeer dan iedere avond het haar met je vingers uit elkaar te halen. Het ontklitten in de avond bespaart je tijd in de ochtend. Als je steil haar hebt kun je na het ontklitten eventueel het haar nog even borstelen of kammen. Hoe langer je het haar in hebt, des te beter het is om het haar regelmatig te ontklitten.

(Foto bron: Fresties.com, body4real.co.uk)

Tags: , , , , , , ,


About the Author

Hi, Ik ben Tiffany. Ik hou ervan om met  haar bezig te zijn en mezelf hierin te ontwikkelen. Anderen adviseren en helpen is wat ik ook graag doe.2 Responses to De verzorging van synthetisch haar

 1. Kiki Wals says:

  Nooit geweten dat ik met synthetisch haar kan slapen! Na een paar chemo’s heb ik besloten om een pruik van synthetisch haar te kopen, maar ik weet niet zeker hoe ik die in goede staat kan houden. Bedankt voor de tips! Ik zorg ervoor dat mijn pruik er altijd mooi uitziet.

  • Tiffany says:

   `Hallo Kiki, Bedankt voor jou reactie! Als je met jou pruik gaat slapen heb je grote kans dat het sneller minder mooi uit gaan zien.
   Om het mooi te houden worden er van die speciale mannequin’s verkocht. Hierdoor kun je er veel langer van genieten, en worden er niet zoveel klitten gevormd.

   Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top ↑