Mijn persoonlijke ervaring met de CG methode van Lorraine Massey

Mijn ervaring met de CG methode was niet zonder slag of stoot. Ik vond het moeilijk om de methode te volgen en deel te maken aan mijn haarroutine. Eigenlijk is de CG methode heel goed voor krullend/kroeshaar maar ik kon gewoonweg niet loslaten van mijn oude haar verzorgingsroutine.

Wat is de Cg methode?

Hier kun je meer erover lezen http://www.womansglory.nl/hair-care/cg-methode/the-curly-girl-methode 

CG methode 1st goed uitzoeken en begrijpen

Het is belangrijk om de CG methode goed uit te zoeken voordat je eraan begint en het is van belang om goed te begrijpen waar de CG methode omdraait. Waar je rekening mee moet houden en hoe je het het beste kan toepassen op je eigen haartype. 

Online kun je enorm veel meer informatie vinden op verschillende platformen. Veel krullend haar dames delen hun CG haar ervaring via blogs en vlogs. Dus genoeg informatie om lezen en volgen.

Hieronder heb ik een aantal links die nuttig kunnen zijn:

Wat moet je weten voordat je start met de CG methode? 

Er zijn een aantal dingen die je zeker moet weten en doen voordat je start met de CG methode. Hieronder heb ik een aantal punten waarmee je rekening kan houden.

  • 1. Past het bij jou: Allereerst moet je kijken of de CG methode bij jouw levensstijl past. Ik zou zeggen dat iedereen met krullend/kroeshaar baat aan heeft. 

Waarom? Omdat je enorm veel komt te weten over krullend/kroeshaar en welke haarproducten nodig zijn ervoor voor deze haartypes. Maar het vraagt wel van jou om een hele nieuwe haar verzorgingsroutine levensstijl te maken. En soms kan het meer tijd kosten of langer duren dan wat je in gedachten hebt.

  • 2. Je haar eigenschap en textuur bepalen: Het is belangrijk om te weten wat voor haar textuur je hebt en wat de conditie van je haar is zodat je een idee krijgt van de staat van je haren. Met deze nieuwe informatie kun je de juist haarproducten aanschaffen voor je haar. 

Hoe bepaal je je haar eigenschap en textuur? Je kan het op verschillende curly girl methode websites vinden. Dit is een ervan cg methode.nl

  • 3. De finale-wash: Wat is dat? Een final-wash wilt zeggen dat je voor de laatste keer een sulfaat shampoo gebruikt om je haren te wassen. Hier kun je meer lezen over sulfaat shampoo. Als je dit gedaan hebt dan kan je beginnen met de CG methode.
  • 4. Een nieuwe haar verzorgingsroutine deel maken: Je wasdag bestaat voortaan alleen uit een conditioner en een deep-conditioners. That’s it! En rest van je haarproducten zoals stylers, pudding of crèmes, gels, mousse et cetera moeten vrij zijn van sulfaten, siliconen, parabenen, minerale oliën, parfum soorten en alcohol soorten.

Vind je dat je toch nog shampoo nodig hebt om je hoofdhuid en haar schoon te krijgen? Dat kan! Je kan gebruik maken van een sulfaat vrije shampoo. Maar volgens de CG methode hoort het NIET. Vele CG dames vinden het toch nog nodig om het te gebruiken vanwege product ophoping.

Ben je nog wel CG vriendelijk bezig? Disclosure: Dit is mijn persoonlijk mening. Ja en nee. Ja, omdat je zo veel mogelijk voor je krullen zorgt volgens de CG methode en nee omdat het niet volgens het boekje is. De meningen zijn verdeeld hierover maar daar ga ik niet verder op in.

Oude haarverzorging loslaten 

Het duurde een tijdje voordat ik de CG methode volledig deel kon maken aan mijn haar routine. Toen ik ongeveer 7 jaar terug er aan begon merkte ik dat ik steeds weer terugging naar mijn oude manier van haarverzorging. Ik was sceptisch over de CG methode en ik denk dat dit één van de reden was van mijn terugkeer naar de oude routine. Mijn oude haarroutine was simpel, bekend en het nam niet zoveel tijd in beslag.

Begrijpen en toepassen is KEY

Begrijpen waarom iets nodig is om te doen is fundamenteel in de CG methode. En voor mij was dit echt nodig om te begrijpen. Als je dit niet begrijpt, dan denk ik dat het waarschijnlijk moeilijk of vervelend wordt om de CG methode aan te houden of deel te maken aan je routine. In mijn geval moest ik écht begrijpen, beseffen en inzien dat als ik succes wilde boeken, moest ik het wel  toepassen en deel maken aan mijn routine. Hierdoor kon ik doorzetten en de tijd nemen om mijn haren te verzorgen volgens de CG methode. Het maakte niet uit hoe vaak ik terugging naar mijn oude haarverzorging. Er was maar 1 manier om mijn krullen te verhelpen en dat was via en betere haar routine en methode. 

Vasthouden aan verkeerde haar producten 

Het gebruiken van verkeerde haar producten tijdens het wassen, verzorgen en stylen van mijn haren zorgde ervoor dat mijn krullen droog en beschadigd bleef. Het werd steeds droger en stugger en ik begreep het maar niet. Ik maakte gebruik van een conditioner en een deep conditioner en modelleerde mijn haar naar wens maar zonder succes.

Maar wat ging er mis? Ik bleef vasthouden aan mijn oude haarproducten en mijn oude manier van wassen en verzorgen. Ik dacht dat ik de CG methode met mijn oude manier van haarverzorging en  niet-vriendelijke cg haarproducten kon toepassen. Shame on me!

Terug bij af

Vier jaar terug ging ik opnieuw zoeken naar haarproducten voor stug en droog haar. Ik besloot beter onderzoek te doen en goed te kijken naar het probleem en rarara wat kwam ik weer tegen de CG methode van Lorraine Massey. Ze heeft gewoonweg hele goede punten en advies die beschadigd en drogen haar tegengaan. 

Ik moet zeggen dat ik lang geworsteld heb met mijn krullen. Er waren goede tijden en slechte tijden maar de CG methode heeft me heel erg op weg geholpen met mijn haartype. 

Serieus aan de slag

Ik heb voor mezelf besloten om serieus aan de slag te gaan. En dit betekende afscheid nemen van mijn niet-vriendelijke cg haarproducten en mijn oude haar routine. Ik heb daarbij ook onderzoek gedaan naar de juiste haarproducten voor mijn haartype en wat mijn haar nodig had. Dankzij Curly Forever (haarverzorging volgens Curly Girl (CG)) facebook groep kon ik de juiste producten aanschaffen. 

Kort over de FB groep: Het is een facebookgroep dat opgericht is door een aantal dames die zich bezighouden met de CG methode. Ze delen hun kennis en ervaringen, ook hele nuttige en handige word bestanden waar beginners mee aan de slag kunnen. Bestanden zoals “Help, waar begin ik!” of “Porositeit van het haar” en nog veel meer. 

Leer van je fouten

Leer van je fouten. Dit heel proces was leerervaring. Leer van je up’s and down’s, leer van je goede en slechte punten. Leer van anderen want dat kan je een heel eind helpen. En stel je open voor het nieuwe want dat kan een wereld van verschil betekenen. 

Ik hoop dat je dit artikel nuttig vond. Laat een reactie achter mocht het zo zijn. Groetjes van Team WomansGlory

Marthiza

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.