CG methode wasdag: reinigen, conditionering en stijlen van je haren

Lorraine Massey stelt de volgende routine aan voor reiniging, conditionering en stijlen van Krullend haar. Omdat dit varieert per haartype, heeft ze unieke tips voor golvend, krullend en kroeshaar.

Wat heb je nodig voor het reinigen, conditionering en stijlen van je haren?

  1. Water
  2. Een sulfaat vrije shampoo
  3. Een CG vriendelijk Conditioner voor een co-wash.
    (Een co-washing is simpelweg je haren alleen wassen met een conditioner.) 
  4. Een CG vriendelijk haar mousse of leave-in en gel. Om je haar te stijlen.

Haren wassen

Maak je haren nat met water, scrub zachtjes over je hoofdhuid met je vingertoppen. Niet met je nagels! Door de wrijving komen de productresten, zweet en olie los en je kan het daarna wegspoelen. Vervolgens kun je gebruik maken van een CG vriendelijk conditioner. 

Hoe vaak moet u reinigen?

Golvend: Co Wash met water en conditioneer 2 à 3 per week. Meer als het nodig is.
Maak je gebruik van een sulfaat vrije shampoo, conditioneer dan altijd vóór en na gebruik van een sulfaat vrije shampoo. Shamponeren slechts één keer per week.

Krullend: Co Wash met water en conditioneer 1 per week of om de 10 dagen.

Kroezig: Maak tussen cowash-dagen je haar nat en ga direct naar stap 2.

Conditioner gebruiken

Strijk de conditioner in secties van 4 of meer over het haar, totdat al het haar is bedekt met conditioner. Tijdens het wassen, laat je het water het product gelijkmatig verdelen over het haar. 

Golvend: Spoel je haar slechts een paar seconden uit, als er een beetje conditioner op het haar achterblijft, is dat oké.

Krullend: Je kunt de conditioner nu uitspoelen of laten zitten, afhankelijk van hoeveel vocht je nodig hebt.

Kroezig: Je kunt de conditioner nu uitspoelen of laten zitten, afhankelijk van hoeveel vocht je nodig hebt. 

Extra verzorging –  als je tijd hebt voor een stoom of warmte kap, kun je je haren even goed verzorgen. Conditioneer je haar, maak het vast en zet een plastic haarkapje op, vervolgens kun je het stomen of verwarmen gedurende 15 á 30 minuten. Spoel volledig uit.

Waarom gebruik maken van een stoom of warmte kap? De stoom of warmte zal er voor zorgen dat de conditioner het haar beter penetreert.

Het drogen van je haar

Dep je haar droog (niet wrijven) zo voorkom je pluisjes. Buig voorover en zet je golven, krullen of kroeshaar in een t-shirt voor een paar minuten. Laat het vervolgens met behulp van de lucht binnen of buitenshuis drogen. Gebruik een diffuser als je haast hebt.

Extra informatie – Je krullen laten drogen aan de lucht is uiteraard de minst schadelijke manier. Als jij je krullen aan de lucht laat drogen is het absoluut verboden om aan je krullen te komen. Zo kunnen ze in de ideale vorm opdrogen

Het stylen van je haar

Je mag 1st een haarmousse gebruiken en daarna een gel. Scrunch de gel op het haar. Begin achteraan bij de nek, aan de haarpunten en werk zo door naar de hoofdhuid. Het bovenste laag van je hoofd is als laatste. Clip de krullen die boven op je hoofd liggen vast om zo meer volume te creëren.

Golvend: Help je krullen door middel van extra scrunchen of door pin-curls te doen.

Krullend: Als het haar helemaal droog is, buig dan naar voren en scrunch het haar om zo meer volume te creëren. Raak de bovenste laag niet aan om pluisjes te voorkomen.

Kroezig: Hoewel Lorraine een wash & go aanbeveelt voor kroeshaar, kun je je haar stijlen zoals jij het wilt. Probeer hete styling apparaten te vermijden.

Betekenis scrunchen: Met je handen je haren van onder naar boven voorzichtig bij elkaar knijpen. Dit wordt gedaan om je krullen beter te definiëren.

Hier kun je ook meer lezen over de CG methode richtlijnen van cg-product.nl

Marthiza

Hey daar, ik ben een van de bloggers van WomansGlory, mochten jullie vragen hebben wees dan vrij om ons te benaderen. Groetjes en God bless you all😉!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.